sâmbătă, 25 iunie 2011

Este posibil sa fii pierdut in Biserica? ( III )


Pierdut in mijlocul trezirii spirituale: Simon Vrajitorul ( Fapte 8 )

Acesta era botezat, dar cu inima murdara. Desi botezul la maturitate e poruncit de Insusi Isus si deci, ne place sau nu ne place, trebuie sa ne botezam, botezul nu spala inimi si nici pacate. Doar Sangele Divin le spala, prin pocainta si credinta reala si sincera. Simon era botezat, dar era si plin de fiere amara. Botezat, dar in lanturile faradelegii. Botezat, dar asa de...nepocait.

De ce dorea Simon Duhul Sfant? Tocmai pentru a-i impresiona pe altii. Dar, la nasterea din nou, Duhul ni Se da tocmai pentru a-i slujii pe altii, nu a-i impresiona. Simon era botezat, dar netransformat. Era botezat, dar fara Duhul Sfant, era nenascut din nou. Omul asta, probabil, credea in Isus. A fost foarte impresionat de ceea ce a vazut ca face Duhul Sfant, ce fac apostolii.
Era pierdut tocmai in mijlocul slujbei de evanghelizare, in mijlocul trezirii spirituale, in mijlocul Adunarii lui Dumnezeu...tocmai fiindca ii lipsea pocainta autentica. Nu exista mantuire reala fara renuntare la pacat. Pocainta inseamna ca nu mai pot trai cum am trait. Chiar daca ma doare, trebuie sa ma despart de pacat, oricare ar fi el. Prin pocainta sincera, reala si smerenie, noi trebuie sa cautam sa-L impresionam pe Domnul, nu pe oameni.

Exista o mare diferenta intre un sentiment de pacat si o convingere sfanta ca sunt pacatos. Convingerea sfanta vine prin Duhul Sfant...ma smereste si ma duce la Sfantul Dumnezeu cu pocainta sfanta, care produce nasterea din nou.
Biserica trebuie sa se autoexamineze in mod constant pentru a vedea daca este in credinta adevarata plina de dragoste jertfitoare. Trebuie sa practice o autocritica severa cu dorinta de-a se corecta. Trebuie sa traiasca intr-o stare de pocainta continua, cautandu-L zilnic pe Domnul din toata inima. Trebuie in mod constant sa-si verifice viata si umblarea in lumina Sfintelor Scripturi. Trebuie sa isi randuiasca viata in concordanta cu Voia lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu. Amin!

Mare atentie, sa nu ne pierdem tocmai in biserica. Ar fi culmea...religiei goale!
~ Mesaje cu impact de Daniel Cocar ~

Un comentariu:

Misu Radovici spunea...

Tocmai ai primit un pumn de pietricele de incurajare.
Le poti ridica de aici ... http://ahandfullofdreamsaheartfullofgod.blogspot.com/2011/06/pietricele-de-incurajare-daruite.html