joi, 23 iunie 2011

Este posibil sa fii pierdut in Biserica? ( I )


Dedic acest mesaj tuturor celor ce sunt membri intr-o biserica, sunt si botezati, mari sau mici, dar nenascuti din nou, nemantuiti. Cel mai dramatic este sa fii membru in Biserica lui Hristos...dar pierdut...pierdut ca unul care niciodata nu a auzit Evanghelia sau n-a fost interesat de ea. Desi botezut face parte din planul de mantuire al lui Dumnezeu, faptul ca esti botezat NU iti garanteaza mantuirea!

Marele pericol este acesta: Sa fii in Biserica si sa faci parte din ea...fizic si membral, dar din punct de vedere spiritual sa fii pierdut, adica mort in diferite pacate, nenascut din nou, neiubitor, nepocait. Sa locuiesti in casa, dar sa fii pierdut...paradoxal. Sa nu fii plecat niciodata de acasa, dar totusi...pierdut; sa fii botezat, dar pierdut.

Din acest motiv, Mantuitorul ne spune: " Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita." Pavel spune: " Cercetati-va pe voi insiva daca sunteti in credinta."
" Fiecare sa se cerceteze pe sine insusi..."

E posibil ca Scriptura sa fie pierduta tocmai in Casa Domnului 
( 2 Cronici 34:14-27 )


Cel mai ironic lucru atunci, dar, mai ales acum, este ca Scriptura ( Legea lui Dumnezeu ) sa fie pierduta si neglijata tocmai in Casa Domnului. Pe vremea imparatului Iosia, cand se faceau ceva lucrari la Casa Domnului, niste muncitori au gasit printre vrafuri o...Carte...neglijata si aruncata printre celelalte lucruri nefolositoare. Era tocmai Scriptura. Scriptura nu era la gunoi, dar nici la loc de cinste, ci undeva uitata printre lucrurile netrebuincioase.

Cand i s-a dus Cartea lui Iosia, un tanar imparat, si a inceput sa citeasca din ea... s-a speriat, vazand cat de departe erau ei de voia lui Dumnezeu. Veneau la Casa Domnului, aveau slujbe religioase, dar fara Scripturi. Aveau traditii, rugaciuni si liturghii, dar Cuvantul lui Dumnezeu era absent. Dar se invatasera si cu asta...chiar fara sa-si dea seama! Cum a fost posibil sa inlocuiasca Cuvantul cu cuvantul? Cum a fost posibil ca preotii si pastorii sa puna deoparte Scriptura si sa vina in fata poporului cu altceva, cu inlocuitori? Ia uitati-va azi, in unele biserici, altare si amvoane si o sa vedeti cat de mult este neglijata si uitata, ba chiar si total inlocuita...tocmai Scriptura. Ia uitati-va si in unele vieti...si veti vedea cat de neglijata este tocmai ce-i mai important: Scritura, Cuvantul Divin, Cuvantul care da Viata.

Iosia avea totusi o mica scuza: Nu cunostea Legea Domnului, pentru ca n-o avea. Noi o avem, o si stim, dar n-o mai prea citim, implinim sau respectam. Filozoful Goethe a spus atat de clar si sanatos: " Binele si puterea unei natiuni consta din atitudinea pe care o are fata de Biblie. " Mare dreptatea avea! Sa stii sa citesti, sa ai acces la Biblie, sa ai Scriptura langa capul tau pe o noptiera sau pe un raft, sub un teanc de alte carti...e tot pierduta...si tu la fel. In vremea lui Iosia nu existau probabil decat cateva copii ale Scripturii.

Atentie, Biserica, atentie, crestine, atentie omule...sa nu pierzi ceea ce e mai important: Cuvantul, cunoasterea si aplicarea Sa!

~ Mesaje cu impact de Daniel Cocar ~

Un comentariu:

marius spunea...

Biserica este formata din credinciosi,adica din oamenii.
Biserica lui DUMNEZEU este formata numai si numai din oamenii cu o inma curata,smeriti,modesti,fara trufie si imbuibeala.Fiecare avem cadei pe calea credintei ,dar ce conteaza este cum te lupti sa te ridici.
Eu sint adeptul mai mult trairii credintei nu a invataturii.
Este bine ca tot ce facem, tot ce gindim,tot ce spunem sa fie nu dupa cum vrem noi ci dupa cum vrea EL si daca gresim fata de aproapele nostru sa avem puterea sa ne cerem iertare.
DACA VREI SA FACI PARTE DIN BISERICA LUI DUMNEZEU CAUTA PRIMA DATA SA FI PE PLACUL LUI DUMNEZEU.