marți, 22 iunie 2010

Problema mândriei


Prin mândrie se aţâţă numai certuri, dar inţelepciunea este cu cel ce ascultă sfaturile (Proverbe 13:10).
Mândria mea adeseori nu mă lasă să cedez, nici chiar atunci când ştiam că am greşit. Dacă mândria este terenul fertil pentru certuri, smerenia este cuibul reconcilierii. Atunci când m-am smerit, am văzut vindecare şi iertare, chiar dacă acestea păreau imposibile. Sunt multe căi spre smerenie, dar judecarea celuilalt nu este una dintre acestea. Când îi judecăm pe alţii nu ne umilim, ci ne ridicăm pe noi la o poziţie, înţelegere sau inteligenţă superioară.
Cea mai frumoasă mărturie pentru alţii este să umblăm în dragoste şi iertare, nu exercitându-ne drepturile asupra celorlalţi. Dar aceasta se întâmplă doar atunci când Îi permitem Duhului Sfânt să intervină şi ne pocăim de tendinţa de a ne pune pe noi judecatori.

Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfaţişa înaintea scaunului de judecată al lui Cristos (Romani 14:10).


~ Mânie-te, dar nu strica totul! de Lisa Bevere~

3 comentarii:

marius spunea...

Din ce cauza apare mindria la un crestin?Eu cred ca sint din anumite cauze: cunostinta cuvintului prea multa,dar fara sa traiesti in DOMNUL.
MINDRIA NICIODATA NU FACE VICTIME CI TE FACE VICTIMA.
Mindria te indeparteaza de DOMNUL.
Nu judeca pe altul pina nu te judeci pe tine.De multe ori noi crestini nu ne dam seama,ca intr-o zi ne vine rindul la judecata lui Dumnezeu.
Oare citi dintre noi ne-am da viata pentru DOMNUL?
Numai prin dedicare mai multa ptr lucrarile lui Dumnezeu,te va vindeca de boala numita ,,MINDRIA".
Sa nu te uiti in oglinda cit de frumos(a) esti si cite stii tu,ca nu sint ale tale, ci ele sint date de DOMNUL.
Am vazut de multe ori ,care m-au si dezamagit,cum punem prima data cine sintem ca persoana si mai ales ,cautam numai perfectiunea prin cum esti,ce ai,cine esti si nu punem asa: CIT ITI ESTE DRAGOSTEA PTR DOMNUL?
Niciodata bogatia paminteasca iti va da MINTUIREA.
MINDRIA APARE ATUNCI CIND TE VEZI PREA BUN IN TOATE ,IAR CEL DE LINGA TINE II PREA PROST SI PREA URIT LA INFATISARE.
Daca vrei sa fi mai crestin,cauta modestia,smerenia si trairea in DOMNUL.Noi de pe pamint nu vom duce nimic cu noi,ci ducem numai CREDINTA SI FAPTA.

elena marin-alexe spunea...

MANDRIA ARE PUTEREA SA ARUNCE SUFLETELE IN INFERN.SA NE FERIM CAT PUTEM DE EA. o NOAPTE CU VISE FRUMOASE SA AI!

CORA spunea...

Cat de fina este limita dintre mandrie si demnitate?