luni, 4 ianuarie 2010

Cum să ne iubim unii pe altii


Dragostea lui Dumnezeu este atât de uimitoare. Şi totuşi, suntem atât de săraci atunci când vine vorba de alte persoane la care trebuie sa le aratăm aceasta dragoste uimitoare. In Romani 12:9-21 scrie :
 
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine.Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste, fiecare sa dea intaietate altuia. In sarguinta, fiti fara preget. Fiti plini de ravna cu duhul. Slujiti Domnului. Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune. Ajutati pe sfinti cand sunt in nevoie. Fiti primitori de oaspeti. Binecuvantati pe cei ce va prigonesc: binecuvantati, si nu blestemati. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti. Nu intoarceti nimanui rau pentru rau. Urmariti ce este bine, inaintea tuturor oamenilor. Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii. Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati, zice Domnul.Dimpotriva: daca ii este foame vrajmasului tau, da-i sa manance; daca-i este sete, da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui. Nu te lasa biruit de rau, ci biruie raul prin bine."

Versetul de baza: "Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti."

Romani 12 ne oferă o listă practica de "Cum să ne iubim unii pe altii." Dar motivul pentru care ar trebui să ne placa trebuie să fie înţeles. Versetul 1 ne dă acest motiv: Dumnezeu ne-a arătat milă. Prin urmare, şi noi ar trebui să aratam mila şi dragostea lui Dumnezeu pentru alţii.


Este adesea greu sa iubim alte persoane care sunt diferite de noi. Ai o atitudine mândra pentru că crezi că eşti mai bun decât altcineva? Gaseste o modalitate de a servi ca persoană azi. Sa privim in Luca 22:24-27: "Intre apostoli s-a iscat si o cearta, ca sa stie care din ei avea sa fie socotit ca cel mai mare. Isus le-a zis: „Imparatii Neamurilor domnesc peste ele; si celor ce le stapanesc li se da numele de binefacatori. Voi sa nu fiti asa. Ci cel mai mare dintre voi sa fie ca cel mai mic; si cel ce carmuieste, ca cel ce slujeste.Caci care este mai mare: cine sta la masa sau cine slujeste la masa? Nu cine sta la masa? Si Eu totusi sunt in mijlocul vostru ca cel ce slujeste la masa".

Isus, Iti mulţumesc să mă iubeşti înainte de a te fi  iubit sau cunoscut eu. Ajută-mă să iubesc pe altii prin simplul fapt ca ii servesc.



 ~Passion4God~

3 comentarii:

Geanina Codita spunea...

"Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti."


Un sfat de care ar trebui să ţinem cont în fiecare secundă.
Mai este o vorbă," să nu uităm niciodată de unde am plecat"

Zi magică!

marius spunea...

Frumoase cuvinte ai scris si mai ales adevarate si dureroase.
Prin dragostea fiecaruia vezi ce persoana este.
Dragostea fiecarui om este CU MASCA SAU FARA MASCA.

elena marin-alexe spunea...

Cel mai minunat exemplu de iubire ni l-a aratat EL.E greu, dar e minunat sa iubim pe altii ca propria persoana.
Un an binecuvantat in iubirea Lui!