miercuri, 20 ianuarie 2010

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (12)


Potrivirea în timp a lui Dumnezeu:
 Cateodata rugaciunilor noastre se raspunde de îndata ce sunt rostite. Slujitorul Eliezer a fost trimis de Avraam într-o misiune speciala: sa gaseasca o sotie lui Isaac. Cand a ajuns la o anumita fantana, Eliezer a spus, "Fa ca fata careia îi voi zice: 'Pleaca-ti vadra te rog ca sa beau', si care va raspunde: 'Bea, si am sa dau de baut si camilelor tale', sa fie aceea, pe care ai randuit-o Tu pentru robul Tau Isaac". In timp ce slujitorul se ruga înca în inima lui, o tanara a venit la fantana pentru a scoate apa. El i-a spus: "Da-mi, te rog sa beau". De îndata ea a plecat ulciorul cu apa i-a dat sa bea si dupa aceea a spus: "Am sa scot apa si pentru camilele tale". Si astfel ea a scos apa si pentru camile (Gen. 24:1-20).
Acesta este unul dintre acele minunate raspunsuri instantanee la rugaciune, care întotdeauna ne înfioara. Nici nu apuca rugaciunile sa fie rostite ca Dumnezeu le si raspunde. Este de asemenea adevarat si ca ne-am rugat timp de mai multi ani pentru anumite nevoi si au ramas fara raspuns.
De ce unor rugaciuni li se raspunde imediat iar pentru unele, raspunsurile par sa fie întarziate? Pentru unii cand ne rugam, sunt vindecati, iar cand o facem pentru altii, acestia mor. Intîi de toate, aceasta demonstreaza ca nu avem controlul asupra situatiei. Dumnezeu are controlul sau stapaneste situatia si actioneaza dupa planul si voia Sa.
Rugaciunile nu sunt niciodata, dar niciodata intentionate sa schimbe planurile lui Dumnezeu.
Atunci cand credem ca ele îl fac pe Dumnezeu sa se razgandeasca, sa-i modifice planurile Sale sau sa împlineasca voia mea, avem o notiune foarte gresita despre rugaciune. Adevaratul scop al rugaciunii este de a împlini voia lui Dumnezeu, de a deschide usa pentru ca Dumnezeu sa realizeze ceea ce El a intentionat sa faca.
Ca prin urmare suntem adusi la concluzia ca rugaciunea începe în inima lui Dumnezeu. Dumnezeu ma încunostiinteaza cu privire la planul, dorinta si intentia Sa, iar în rugaciune eu nu fac decat sa-i returnez acestea si astfel ciclul este încheiat. Atunci cand ma rog în felul acesta ma aflu în armonie cu voia lui Dumnezeu. De fapt eu sunt cel schimbat de rugaciune.
De multe ori atunci cand ma rog, Dumnezeu îmi vorbeste. El îmi va arata calea si planul Sau care întotdeauna sunt mult mai bune decat ceea ce eu aveam de gand. Prin rugaciune Dumnezeu se ocupa de mine si îmi arata nebunia unor anumite lucruri pentru care insistam si pe care practic le pretindeam de la El. Atunci pot sa-i raspund cu, "Iti multumesc Doamne ca nu mi-ai raspuns în timpul ultimilor cinci ani". In tot acest timp El a stiut ce anume era mai bun pentru mine!
Dumnezeu are un plan pentru acest pamant si El a ales oameni ca instrumente ale Sale pentru a face lucrarea. Unii oameni spun ca Dumnezeu poate lucra numai folosind omul. Asta nu este adevarat. Cel ce a ales omul este Dumnezeu, fiindca El putea sa lucreze cum vroia. El nu este limitat de instrumente umane. Daca noi dam gres, Dumnezeu nu va da gres. Nu trebuie sa punem greutatea responsabilitatii planurilor lui Dumnezeu asupra
nici unui om."Daca nu reusesti sa participi în planurile lui Dumnezeu, atunci ele vor esua si tu vei fi responsabil! Va trebui sa stai înaintea lui Dumnezeu si sa dai socoteala pentru aceea nereusita!" Ei bine, lucrul acesta nu este adevarat pentru ca Dumnezeu îsi va împlini oricum planul.
Alegandu-te pe tine pentru a-si împlini planul Sau, Dumnezeu îti ofera binecuvîntata oportunitate de a cunoaste bucuria de a lucra împreuna cu El. Atunci cand rezultatele încep sa se vada, El te rasplateste ca si cum tu esti cel ce a facut lucrarea! Cand ajungi în ceruri vei fi rasplatit pentru acele realizari chiar daca Dumnezeu este cel ce a facut totul!
Atunci cand supravietuirea rasei evreiesti a fost amenintata de catre o hotarare cruda, Mardoheu i-a spus Esterei ca, "daca vei tacea acum, ajutorul si izbavirea vor veni din alta parte pentru Iudei, si tu si casa tatalui tau veti pieri" (Estera 4:14). In acelasi fel atunci cand esuezi sa faci voia lui Dumnezeu, izbavirea va veni din alta parte. Vei pierde binecuvantarea si rasplata de a fi un lucrator împreuna cu Dumnezeu, însa planul si voia lui Dumnezeu nu vor esua. 


~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

3 comentarii:

marius spunea...

Intotdeauna sa nu o iei inaintea DOMNULUI si nici in rugaciune sa nu ai impresia ca totul ti se cuvine.Lasal pe DOMNUL sa iti calauzeasca viata,rugaciunea sa fie ca atunci cind un copil cere ajutor tatalui lui.
Cind nu mai este rugaciune in viata ta si nu cauti a te ruga,trebuie sa te gindesti in ce barca te afli: lumeasca sau spirituala.Roagate caci nu vei pierde nimic,poate cum spun unii ca ii pierdere de timp ,dar eu zic ca il cistigi pentru DOMNUL si va veni si vremea cind iti va raspunde dupa cum te-ai rugat.

kis spunea...

Daca ne indepartam de lumea iluzorie a aparentelor, vom descoperi ca rugaciunile noastre au exact aceeasi calitate ca si vietile noastre. Nimeni nu se poate ruga mai frumos decat traieste si nimeni nu poate trai mai frumos decat se roaga.

Anonim spunea...

Unele rugaciuniauca scop chiar schimbarea voii lui Dumnezeu, De exemplu,rugaciunea lui Ezechia ( Isaia 38:1-5). Dumnezeu ii spusese prin prorocul Isaia ca va muri. In urma rugaciunii, Dumnezeu isi schimba planul.
Si cazul lui Ezechia nu este singular.

Fiti binecuvantati,
Cristina L