luni, 6 iulie 2009

Dragostea desavarsita


Este posibil sa fim desavarsiti in dragoste? DA!
- pentru ca Dumnezeu este dragoste:
 • "Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramane in dragoste, ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu ramane in el." (1 Ioan 4:16)
 • "Prea iubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste, este nascut din Dumnezeu, si cunoaste pe Dumnezeu. Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentruca Dumnezeu este dragoste. Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimes in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El." (1 Ioan 4:7-9)
- pentru ca Dumnezeu locuieste in noi:
 • "Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramane in dragoste, ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu ramane in el." (1 Ioan 4:16)
 • "... dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant, care ne-a fost dat." (Romani 5:5)
 • "Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele. Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac; si anume, Duhul adevarului, pe care lumea nu-l poate primi, pentruca nu-l vede si nu-l cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi, si va fi in voi." (Ioan 14:15-17)
Putem cunoaste daca suntem desavarsiti in dragoste daca:
- reflectam la caracterul lui Dumnezeu:
 • "Cum este El, asa suntem si noi in lumea aceasta: astfel se face ca dragostea este desavarsita in noi, pentru ca sa avem deplina incredere in ziua judecatii." (1 Ioan 4:17)
 • "Voi santeti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte, nu poate sa ramana ascunsa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune, si sa slaveasca pe Tatal vostru, care este in ceruri." (Matei 5:14,16)
 • "Voi fiti dar desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit." (Matei 5:48)
- nu avem frica de ziua judecatii:
 • "Cum este El, asa santem si noi in lumea aceasta: astfel se face ca dragostea este desavarsita in noi, pentru ca sa avem deplina incredere in ziua judecatii. In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentruca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n'a ajuns desavarsit in dragoste." (1 Ioan 4:17-18)
 • "Sa vorbiti si sa lucrati ca niste oameni cari au sa fie judecati de o lege a slobozeniei: caci judecata este fara mila pentru celce n'a avut mila; dar mila biruieste judecata." (Iacov 2:12-13)
- iubesti pe aproapele tau:
 • "Noi Il iubim pentruca El ne-a iubit intai. Daca zice cineva: "Eu iubesc pe Dumnezeu", si uraste pe fratele sau, este un mincinos; caci cine nu iubeste pe fratele sau, pe care-l vede, cum poate sa iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu-l vede? Si aceasta este porunca, pe care o avem dela El: cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau." (1 Ioan 4:19-21)
 • " Cum M'a iubit pe Mine Tatal, asa v'am iubit si Eu pe voi. Ramaneti in dragostea Mea. Daca paziti poruncile Mele, veti ramanea in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu, si raman in dragostea Lui. V'am spus aceste lucruri, pentruca bucuria Mea sa ramana in voi, si bucuria voastra sa fie deplina. Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unii pe altii, cum v'am iubit Eu. Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai. Voi santeti prietenii Mei, daca faceti ce va poruncesc Eu." ( Ioan 15:9-14)
Cum sa ramanem desavarsiti in dragoste?
 • " Trebuie sa multamim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fratilor, cum se si cuvine, pentruca credinta voastra merge mereu crescand, si dragostea fiecaruia din voi toti fata de ceilalti se mareste tot mai mult. " (2 Tesaloniceni 1:3)

Deci...sa ramanem in dragoste...pentru ca:
 • " Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n'as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si n'as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n'as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic." ( 1 Corinteni 13:1-3)

Un comentariu:

Absalon spunea...

Dragostea in Domnul se simte,se vede si te mingiie.Dragostea este ceva care nu se poate explica ci numai experimenta si trai.Ca sa poti intelege dragostea trebuie sa ai o inima curata fara viclesuguri,o inima deschisa si un cuget curat.Dragostea este de doua feluri:cea paminteasca care se vede in viata oamenilor adica le vezi atitudinile si ce vor sa faca si dragostea spirituala pe care nu multi o inteleg si nu multi o simt si o traiesc.Degeaba esti frumos si cu stare buna materiala ca la Domnul nu ai intrare ci numai la oamenii.Ca sa intelegem ce este dragostea spirituala ma refer trebuie sa o traiesti si mai ales sa o aplici.Multi spun ca au dragoste dar cind ii intrebi iti spun din cartile citite nu din ce au trait ei.Dragostea adevarata este cea care ti-o da Domnul.GBU si ramineti in dragostea lui Dumnezeu.