miercuri, 21 decembrie 2011

Cum sa faci ornamente de Craciun din conuri


Conurile sunt adesea folosite atat pentru impodobirea bradului dar si pentru diverse aranjamente de Craciun. Antreneaza-ti familia intr-o activitate interesanta de confectionare a ornamentelor de Craciun din conuri de pin sau brad. Urmareste pasii urmatori si vei realiza cele mai frumoase conuri de Craciun.

Ai nevoie de:

Conuri
O vopsea-spray verde
Lipici de buna calitate
Sclipici
Snur
Fundite
Manusi din cauciuc

1 Sterge bine conurile de praf si scutura-le ca sa elimini eventualele seminte sau aschii.

2 Intinde un ziar sau o bucata de celofan peste o masa care va deveni suprafata te de lucru. De asemenea, este recomandat sa deschizi si un geam pentru ca vei lucra cu lipici si vopsea si este recomandat sa aerisesti bine incaperea.

3 Protejeaza-ti mainile cu manusi dupa care ridica un con si foloseste spray pentru a-l vopsi.

4 Imprastie un strat de sclipici pe ziar sau celofan si ruleaza usor conul proaspat vopsit peste el astfel incat sclipiciul sa se lipeasca de margini.

5 Procedeaza la fel si cu celelalta conuri dupa care lasa-le sa se usuce bine timp de cateva zeci de minute.


6 Intre timp taie mai multe bucati de snur pe care le vei lipi ulterior deasupra conului, pentru a le putea agata cu usurinta. Foloseste un lipici de buna calitate care sa actioneze instant. Stabileste lungimea snurului in functie de nevoile personale.


7 Dupa ce te-ai asigurat ca lipiciul si vopseaua s-au uscat bine prinde de snur si cate o fundita rosie sau aurie, in functie de preferinte.

Alte sfaturi:


Poti sa folosesti spray de orice culoare, nu doar verde sau sa renunti de tot la el si sa rulezi conurile doar prin sclipici, dupa ce le-ai dat in prealabil cu lipici;

Daca nu gasesti spray de cumparat foloseste o vopsea acrilica si un penson;

Funditele pot fi confectionate si din hartie creponata, nu doar din material;

Ca sa imiti fulgii de zapada, poti sa lipesti de conuri puf.


Sursa: Acasa.ro

Un comentariu:

M. Raquel spunea...

Me gustó mucho esta artesanía. Es diferente a lo que he visto. Ya soy tu Seguidora. Tengo 3 blogs y no tengo tiempo para nada. Pero voy a solucionar el problema para poder visitarte más. Un abrazo.