miercuri, 13 ianuarie 2010

Faca-ti-se dupa credinta ta!


De multe ori cand citesc acest pasaj in Biblie "Du-te, si faca-ti-se dupa credinta ta."(Matei 8:13), cad pe ganduri... totul e asa simplu, cerem de la Domnul si El e asa de bun incat ne lasa pe noi sa ducem la bun sfarsit cererea inaltata. Ma intreb, cata credinta am eu? uneori ma simt coplesita de probleme si situatii ce pentru mine par fara rezolvare dar defapt judec gresit, fac prea multa drama.

„Din pricina putinei voastre credinte”, le-a zis Isus. „Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici acolo”, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta. (Matei 17:20)

Cateodata am impresia ca Il caut pe Dumnezeu doar cand am vreo cauza de adus inaintea Lui si astept cu disperare o rezolvare urgenta. Ajuta-ma Doamne sa nu fie asa! nu ma lasa sa stau departe de Tine!

Din cati vindeca Isus, prea putini se intorceau sa-I multumeasca, oare procedam si noi asa? Cum suntem bine uitam sa ii aducem osanale? Trebuie sa invatam recunostiinta adevarata, sa fim sinceri, curati si simpli! Dumnezeu nu asteapta de la noi rugaciuni pompoase ci cateva cuvinte sincere rostite din adancul sufletul.

Imi pare rau ca nu apreciez cu adevarat ce-i in jurul meu: de la persoanele de langa mine pana la hrana de pe masa, ce n-ar da altii sa fie in locul meu! Dar stiu ca daca ma rog cu credinta, Domnul ma va ierta pentru faptul ca sunt nemultumita, nerecunoscatoare, si imi va schimba inima si gandirea.

"Si credinta este este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. (Evrei 11:1)"

~Passion4God~

4 comentarii:

marius spunea...

Daca dragoste nu este,nimic nu este.
Daca nu il ai ca prieten pe DOMNUL,degeaba alergi de zor in fiecare zi sa arati ca esti ,,crestin".Intotdeauna sa vii la DOMNUL sa ii multumesti ca nu stii cind o sa mai ai nevoie de EL si mod sigur vei avea nevoie de el.

compadvice spunea...

Este nevoie sa ne caim in fiecare zi de tot ceea ce nu este dupa voia Lui,asta ne face mai linistiti.Si lasand totul in mana Lui ne face cu adevarat liberi:)O zi minunata!

Cata spunea...

Din pacate suntem mai mult nemultumiti decat recunoscatori. Cand vrem ceva, ne rugam fierbinte; cand vine momentul de multumire, se intampla si sa uitam. Sa ne ajute Dumnezeu sa nu uitam ce inseamna a fi reconoscatori si sa multumim Lui pentru tot ce am primit. :)

elena marin-alexe spunea...

Nu cred ca gresesc daca afirm, ca acest verset este de mare actualitate si ca ni se face dupa dredinta noastra.
Eu am probat asta. Sa ne rugam Lui sa ne mareasca si credinta.E foarte important pentru viata de crestin.
O imbratisare calda din Vrancea!