miercuri, 23 decembrie 2015

Fursecuri glazurate


Ingrediente:
  • 230 g unt 80% grasime (la temperatura camerei)
  • 170 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 ou
  • 380 g faina
  • 1lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sare

  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • bilute de zahar colorate (optional)
  • – cantitati pentru cca 45 bucati –
Mod de preparare:
  • Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.
  • Intr-un alt bol, mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul adaugat treptat
  • (eu mixez intai putin untul simplu si apoi adaug treptat zaharul) si vanilia.
  • Mixam la viteza mare timp de cca 1 minut, adaugam oul si continuam sa mixam pana la omogenizare.
  • Adaugam treptat faina amestecata in prealabil mai sus (schimbam paleta de la mixer cu cea pentru framantat).
  • Omogenizam bine cu mana compozitia, si punem aluatul pe o folie de plastic, il aplatizam si il dam la rece pentru cca 30 minute.
  • Pe o suprafata usor infainata, intindem o foaie groasa de cca 4-5 mm si decupam formele dorite.
  • Daca aluatul se inmoaie, il mai aplatizam si il dam la rece inca 10-15 minute.
  • Coacem fursecurile, pe hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 8-10 minute.
  • Vor fi usor moi imediat dupa coacere, dar se vor intari. Le lasam in tava 5 minute, apoi le transferam pe un gratar.
  • Dupa ce se racesc complet (de preferat dupa cateva ore) le ornam cu ciocolata. Eu am folosit ciocolata neagra cu cafea.
  • Puteti folosi orice sortiment va place. Daca folositi ciocolata cu lapte, posibil sa iasa ceva mai dulci, asa ca puteti scadea putin cantitatea de zahar folosita in compozitie.
  • Topim ciocolata cu o lingurita de ulei la bain-marie si inmuiem fiecare fursec in ciocolata, il punem pe hartie de copt si presaram deasupra decoratiunile de zahar colorate.
  • Le lasam la rece (10-15 minute afara sunt suficiente, sau 5 minute la frigider).
  • Le depozitam in cutii acoperite si le putem pastra timp de mai multe zile.
Reteta preluata de pe Edith's Kitchen

Niciun comentariu: