vineri, 28 august 2015

Crumble cu prune

Ingrediente umplutura:

  • 800 g prune bine coapte (cantarite fara samburi)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita sare
Ingrediente crumble:
  • 70 g fulgi e ovaz
  • 70g faina 
  • 40g zahar
  • 70g  unt rece taiat cubulete
Mod de preparare umplutura:
  • Prunele se spala, se scot samburii se taie in 4.
  • Se aseaza intr-un castron, adaugam zaharul, amidonul si sarea.
  • Amestecam bine apoi turnam compozitia intr-un vas de yena.
Mod de preparare crumble:
  • Intr-un blender punem fulgii de ovaz, faina, zaharul si amestecam usor apoi adaugam untul rece taiat cubulete si mixam usor pana devine compozitia nisipoasa.
  • Presaram compozitia peste fructe.
  • Dam vasul la cuptor pt cca.50 min (cuptor gaz) adica pana devine aurie crusta.


Reteta preluata de aici: Stickyfingers Multumesc!


Niciun comentariu: