luni, 6 februarie 2012

Cornuri cu gem


Ingrediente:

  • 1 plic de drojdie uscata sau 1 cubulet de drojdie proaspata (25g)
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml lapte cald
  • 25 g unt la temperatura camerei
  • 500 g faina
  • 3 linguri de miere
  • dulceata / nutella / rahat pentru umplutura
  • 1 galbenus si 2 linguri de lapte cald pentru uns cornurile
Mod de preparare:
  • Se pregateste maiaua astfel: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calduta si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut 15 minute, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
  • Intr-un castron mare, adaugati faina, ingredientele ramase si amestecati totul cu drojdia crescuta. Eu cand am incalzit laptele am adaugat in el si mierea si untul. Compozitia rezultata, trebuie sa aiba un aspect omogen, legat.
  • Se rastoarna apoi pe masa si incepi sa il framanti ( mai adaugi faina sau lapte dupa caz ), cu cat aluatul e mai aerisit cu atat cornurile ies mai pufoase.
  • Aluatul nu trebuie sa fie tare, nici sa se lipeasca de degete, iar daca se lipeste, mai adaugati faina. 
  • Se pune coca inapoi in vas, se acopera cu un prosop umed, si se lasa la dospit o ora.
  • Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
  • Puneti umplutura la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati.
  • Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu 2 lingurite de lapte cald, si se dau la cuptor circa 20 min la foc potrivit.

Niciun comentariu: