marți, 23 noiembrie 2010

Apreciaza tot ce exista pentru tine!


Proprietarul unei mici ferme, prieten al poetului Olavo Bilac, l-a intalnit pe acesta pe strada si i-a spus: "D-le Bilac, as dori sa vand mica mea ferma, pe care tu o sti foarte bine. Ai putea, te rog, sa-mi scri un anunt pentru asta?"
Bilac a scris: "De vanzare, o proprietate frumoasa, unde pasarile canta in zori, in padurea imensa brazdata de ape repezi, stralucitoare si inspumate. Casa este scaldata de lumina la rasaritul soarelui, iar veranda ofera umbra protectoare dupa-amiaza."
Dupa un timp, poetul intalneste prietenul si-l intreba daca a vandut proprietatea. Acesta ii raspunse: " M-am razgandit. Cand am citit ce ai scris, am realizat cat este de valoroasa pentru mine!" 

Uneori subestimam binecuvantarile pe care le avem, cautand mirajul falselor comori. De multe ori, vedem oameni nepasatori fata de copiii lor, de familie, pe prieteni, de profesie, de cunostintele acumulate in ani de zile, de sanatatea lor, de toate lucrurile bune din viata lor. Ei arunca pe fereastra ceea ce Dumnezeu le-a dat, atat de usor, lucruri ce au fost cladite cu mare grija si efort.
Priveste in jur! Apreciaza ceea ce ai: casa ta, cei dragi, prietenii pe care poti conta, cunostintele pe care le-ai dobandit, starea buna de sanatate si toate lucrurile bune din viata care sunt cu adevarat pretioase pentru tine!
Nu mai putem arata dragostea noastra celor pe care ii iubim, dupa ce ei au murit!
Este inutil sa vrei sa refaci ceva ce acum ai facut cu neglijenta. Este mai bine sa apreciezi si sa faci lucrurile bine acum.

Cere lui Dumnezeu in fiecare moment ca problemele si preocuparile tale sa nu degenereze in sentimente de tristete si de anxietate. Fii in comunicare cu Dumnezeu, Care iti va da curajul necesar pentru a fi sigur de victorie in lupta, Dumnezeu iti va da din abundenta tot ceea ce tu ai nevoie.

Noi toti suntem imperfecti. Intotdeauna pretuieste si apreciaza familia ta. Tot ce faci, fa cat mai bine posibil. Intotdeauna pretuieste si apreciaza colegii de munca. Vezi ce poti face pentru a imbunatati mediul...tot ceea ce te inconjoara.

In loc sa te izolezi, din cauza slabiciunii sau a esecului, cauta sa investeti in prietenia adevarata si constructiva.

Credinta in Dumnezeu este necesara si pentru a intari respectul fata de tine si cei din jur in confruntarea cu problemele zilnice.

Tot ceea ce iti doresc este:

SA FI CU DUMNEZEU
deoarece
DUMNEZEU ESTE CU TINE IN FIECARE CLIPA SI LA FIECARE PAS!

~ pps ~

3 comentarii:

Baba Tudor spunea...

Pentru un blogger activ, oportunitatea ideala de a imbina placerea cu afacerile o constituie publicitatea prin intermediul blogurilor: scrii de placere si esti platit pentru opiniile tale.
Blog Money iti poate asigura un venit continuu, fara a te priva de confortul caminului tau.
Incearca si tu acum accesand acest link !!!
http://aff.blogmoney.com?aid=2250&acid=187
Succes !!!

mmary spunea...

Octavia te invit cu drag la acest "lant de rugaciune"

http://mmarysplendoareaiubirii.blogspot.com/2010/11/lant-de-rugaciune.html

Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Anonim spunea...

There are some very great sources here and thank you for being so kind to post them here. So we can read them and give our opinion on subject .