sâmbătă, 9 mai 2015

Crumble cu mure



Ingrediente crumble:

  • 100g fulgi de ovaz
  • 60g faina
  • 150g unt
  • 100g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • fulgi de migdale pentru decor
Ingrediente umplutura:
  • 500g mure
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri amidon dizoltate in 30 ml apa
  • 4 linguri zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 ml apa
Mod de preparare:
  • Incepem cu umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca.
  • Intr-o craticioara se pune zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, scortisoara si cei 50ml apa se amesteca la foc mic pana ce devine un sirop. Adaugam murele, sucul de la lamaie si amestecam incontinuu la foc mare. Reducem focul si adaugam amidonul amestecam si dupa un minut oprim focul si lasam sa se raceasca.
  • Punem intr-un castron mare fulgii de ovaz, faina, zaharul, zaharul vanilat si untul la temperatura camerei taiat cubulete. Le amestecam putin cu o lingura apoi cu mana.
  • In tava de aproximativ 25×20 tapetata cu hartie se pune cam 2/3 din compozitie apoi punem fructele si acoperim cu restul de blat crumble, sfaramitam cu mana din loc in loc..si adaugam fulgi de migdale deasupra acoperind golurile.
  • Se da la cuptor pt cca.40min la foc potrivit.




Inspirata de aici :Savori Urbane

2 comentarii:

Oana Igretiu spunea...

Felicitari pentru minunata prajitura cu mure! Arata grozav! Ma bucur ca te-a inspirat reteta noastra! :)

Rascumparati Vremea spunea...

E foarte delicioasa! vreau sa incerc si cu alte fructe.tot gaseam pe pinterest genul asta de prajitura simpla si am cautat retete incercate de romani ca sa nu mai stau sa convertesc CUP-urile lor ca tot diferit gasesc ca e in grame...nu am un site sigur sa convertesc masurile lor.