Ingrediente:
- 180g ciocolata: 80g ciocolata amaruie (75% cacao) + 100 g ciocolata cu alune
- 150g unt
- 3 linguri cacao
- 200g zahar
- miezul de la ½ baton vanilie sau ½ lingurita esenta de vanilie
- 3 oua mari
- 100g faina
- ½ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita sare
Mod de preparare:
- Punem intr-o craticioara untul si ciocolata si le topim al foc mic. Nu vream sa fiarba, nu vrem sa fie prea fierbinti, asa ca le topim la foc foarte mic, amestecand des, pana sunt topite si avem o crema lucioasa.
- O punem intr-un bol mare si adaugam zaharul si cacaua. Amestecam bine cu telul.
- Punem apoi ouale, unul cate unul, amestecan dupa fiecare.
- La final adaugam faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt si miezul de la batonul de vanilie sau esenta. Amestecam cat sa avem o compozitie uniforma.
- Turnam compozitia in tava si o nivelam cu o spatula.
- Apoi o dam la cuptor. Coacem cam 20-25-30 min. Am dat timp variabil de coacere pentru ca poate diferi in functie de tipul de cuptor. Dar ideea e ca trebuie sa puteti apasa prajitura cu degetele si sa nu fie moale, sa nu va intre degetul in prajitura dar totusi, daca introduceti scobitoarea, sa NU iasa uscata.
- Lasam sa se raceasca putin, altfel nu o putem taia bine.
- Punem apoi glazura, adica topim 100g ciocolata alba si turnam peste fiecare bucata de brownie. Eu am pus ciocolata topita intr-o punguta si am taiat-o la un capat.
Reteta preluata de aici: Teo's kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu