Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 500 ml smantana pt gatit
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- patrunjel, marar
- sare, piper, vegeta
- 2 linguri de faina
Mod de preparare:
- Se curata morcovul, ceapa si se taie marunt impreuna cu ardeiul. Se pun la calit in putin ulei iar dupa cateva minute adaugi putina apa calduta ca sa fiarba legumele.
- Ciupercile se spala in apa rece, eu le-am curatat de pielite, apoi le tai felii subtiri. Le adaugam peste legumele din tigaie dar nu mai adaugam apa peste pt ca ciupercile lasa apa si se "topesc" (dintr-o tigaie plina de ciuperci am ramas cu cateva ).
- Le condimentam cu sare, piper si vegeta.
- Cand sunt aproape gata legumele, preparam intr-un bol sosul alb: 2 linguri de faina impreuna cu 500 ml smantana pt gatit. eu le-am batut cu telu pt a nu avea cocoloase de faina.
- Sosul alb se toarna peste legume initial pare lichid dar in cateva secunde se ingroase.
- Adaugam patrunjelul si mararul dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu