Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 4 morcovi
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 4 oua ( galbenuse ) - la litrul de apa se pune oul...4l = 4 oua
- smantana ( la litrul de apa se pune lingura de smantana...4l = 4 linguri )
- ardei iute
- tarhon
Mod de preparare:
- Se pune la fiert pieptul de pui cu 3 morcovi, telina, ceapa si o lingura de sare.
- Cand s-a fiert carnea si legumele le scoti intr-un castron si le lasi sa se raceasca, iar supa o strecori.
- Separat se caleste in putin ulei, un morcov ras pe razatoarea mare. Peste morcovul calit torni supa apoi tai fasii pieptul de pui si in adaugi in oala.
- Adaugi usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat felii subtiri ( eu am pus de la borcan ).
- Condimentezi cu vegeta, sare, tarhon ( in otet ) taiat marunt si acresti cu bors (sau otet ).
- Separat intr-n castronel se freaca bine 4 galbenuse cu o lingura buna de faina apoi se pune pe rand 4 linguri de smantana.
- Scoti cu polonicul un pic de ciorba si amesteci compozitia din castronel. Inainte sa adaugi in oala compozitia din castronel, stigi focul .
Pofta buna!
4 comentarii:
Dar daca pun doar doua oua? Eu sunt la regim.
Mulţumesc Octavia! Îmbrăţişări!
Cred ca e buna si cu mai putine galbenuse...e reteta sorei mele...ouale dau culoare si consistenta.
Daca ii buna o sa trimit pe cei de la FunCurier sa imi aduca de la voi citeva polonice cu ciorba.GBU
esti extraordinara surioara draga,esti o gospodina desavarsita- imi place mult blogul tau, fii binecuvantata ,tu si casa ta
Trimiteți un comentariu