- 1 kg cartofi
- 250g cascaval
- 100g bacon
- 3 fire ceapa verde
- 1 ardei rosu
- 3 oua
- 50g unt
- 6 linguri lapte
- sare, piper
- unt si pesmet pentru uns vasul
- boia dulce pt decor
Mod de preparare:
- Cartofii se fierb, se curata.
- Intr-o tigaie prajim baconul, ceapa verde, ardeiul.
- Separam ouale, albusurile se bat spuma.
- Intr-un castron mare pisam cartofii, adaugam cascavalul dat pe razatoare, galbenusurile, sare, piper, untul topit amestecat cu lapte, amestecam bine iar la final adaugam baconul, ceapa si ardeiul.
- Punem compozitia in vasele unse cu unt si tapetate cu pesmet. Presaram boia dulce si dam la cuptor pt cca.20 min sau pana se rumeneste putin deasupra.
Inspiratie:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu