joi, 15 octombrie 2015

Lasagna Bolognese

Ingrediente sos bolognese:

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 conserve rosii cubulete (2x400g)
  • 1 cana de apa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, foi de dafin
Ingrediente sos bechamel:
  • 50g unt
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare, piper, busuioc, oregano, cimbru,rozmarin,foi de dafin, nucsoara
Restul de ingrediente necesare asamblarii:
  • unt pt uns vasul
  • 50-100g cascaval ras
  • 100g parmezan ras
  • foi de lasagna
Mod de preparare:
  • Punem uleiul intr-o tigaie inalta si calim morcovul, ceapa si usturoiul.
  • Adaugam carnea tocata si amestecam bine sa sfaramam bucatile de carne.
  • Condimentam si lasam carnea la calit amestecand din cand in cand.
  • Adaugam sosul cu rosii cubulete, apa si lasam pe foc cca.45min pana se ingroasa sosul.
  • Topim untul, adaugam faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocoloase.
  • Adaugam laptele treptat si amestecam bine.
  • Sosul este lichid acum, dar se va ingrosa imediat,
  • Condimentam dupa gust si il mai lasam sa fiarba.
  • Oprim focul cand sosul este ingrosat dar totusi lichid.

  • Ungem vasul cu unt.
  • Punem cu un polonic sos bolognese, apoi asezam foi de lasagna.
  • Punem acum sosul bechamel peste foile de lasagna, apoi un strat de sos bolognese, parmezan ras, iar un strat de foi de lasagna si tot asa pana terninam toata compozitia.
  • La final va fi stratul cu sos bechamel apoi punem cascavalul ras si parmezul.
  • Dam vasul la cuptor pt cca.50 min.



Niciun comentariu: