- 500g carne tocata amestec
- 2 conserve rosii cubulete (2x400g)
- 1 cana de apa
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura ulei
- sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, foi de dafin
Ingrediente sos bechamel:
- 50g unt
- 4 linguri faina
- 500 ml lapte
- sare, piper, busuioc, oregano, cimbru,rozmarin,foi de dafin, nucsoara
Restul de ingrediente necesare asamblarii:
- unt pt uns vasul
- 50-100g cascaval ras
- 100g parmezan ras
- foi de lasagna
Mod de preparare:
- Punem uleiul intr-o tigaie inalta si calim morcovul, ceapa si usturoiul.
- Adaugam carnea tocata si amestecam bine sa sfaramam bucatile de carne.
- Condimentam si lasam carnea la calit amestecand din cand in cand.
- Adaugam sosul cu rosii cubulete, apa si lasam pe foc cca.45min pana se ingroasa sosul.
- Topim untul, adaugam faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocoloase.
- Adaugam laptele treptat si amestecam bine.
- Sosul este lichid acum, dar se va ingrosa imediat,
- Condimentam dupa gust si il mai lasam sa fiarba.
- Oprim focul cand sosul este ingrosat dar totusi lichid.
- Ungem vasul cu unt.
- Punem cu un polonic sos bolognese, apoi asezam foi de lasagna.
- Punem acum sosul bechamel peste foile de lasagna, apoi un strat de sos bolognese, parmezan ras, iar un strat de foi de lasagna si tot asa pana terninam toata compozitia.
- La final va fi stratul cu sos bechamel apoi punem cascavalul ras si parmezul.
- Dam vasul la cuptor pt cca.50 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu