joi, 1 octombrie 2015

Saratele (1)

Ingrediente:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g smantana sau iaurt
  • branza/cascaval ras pt. deasupra 
  • 250 g branza sarata data pe razatoare
  • 1 ou (+1 pt uns )
  • 200 g unt moale
  • 500 g faina
  • seminte de mac
Mod de preparare:
  • Intr-un castron mare se pune faina, drojdia inmuiata in putina apa calda, oul, branza, untul, smantana, se amesteca toate pana se formeaza un aluat mai tare.
  • Aluatul se lasa la odihna 1h.
  • Se intinde aluatul pe masa de lucru si se intinde o foaie se unge cu oul batut cu ajutorul unei pensule, se pune branza rasa apoi se taie betisoare sau se decupeaza cu forme.
  • Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pt.cca 20min.
Am imbunatatit reteta din video:

Niciun comentariu: