- 800 g prune bine coapte (cantarite fara samburi)
- 3 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 1/2 lingurita sare
Ingrediente crumble:
- 70 g fulgi e ovaz
- 70g faina
- 40g zahar
- 70g unt rece taiat cubulete
Mod de preparare umplutura:
- Prunele se spala, se scot samburii se taie in 4.
- Se aseaza intr-un castron, adaugam zaharul, amidonul si sarea.
- Amestecam bine apoi turnam compozitia intr-un vas de yena.
Mod de preparare crumble:
- Intr-un blender punem fulgii de ovaz, faina, zaharul si amestecam usor apoi adaugam untul rece taiat cubulete si mixam usor pana devine compozitia nisipoasa.
- Presaram compozitia peste fructe.
- Dam vasul la cuptor pt cca.50 min (cuptor gaz) adica pana devine aurie crusta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu