joi, 27 august 2015

Broccoli cu sos alb

Ingrediente:

  • 1 buc broccoli 500g
  • 100g  bacon
  • 100g cascaval
  • 50g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 250 g spaghete
  • 400 ml smantana pt gatit LaDorna 15% grasime
  • sare, piper
  • parmezan 
Mod de preparare:
  • Se pune apa la fiert cu sare, cand clocoteste se adauga brocoli desfacut buchetele . Fierbem cateva minute, atentie ca fierbe repede, scoatem , strecuram.
  • Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte le lasam in apa in care au fiert pana pregatim sosul.
  • Intr-o tigaie mare punem untul la topit, calim baconul apoi il scoatem intr-o farfurie.
  • Punem la calit usturoiul pisat apoi adaugam broccoli fiert si taiat dupa prefetinta. Adaugam sare si piper si lasam la inabusit putin ca sa il patrunda aromele. 
  • Adaugam baconul, smantana pt gatit si cascavalul dat pe razatoare. Sosul la inceput e mai lichid dar se ingroasa rapid.
  • Cand sa topit cascavalul in sos adaugam spaghetele calde si scurse de apa.
  • Lasam 2-3 minute pe foc si daca e nevoie mai adaugam sare.
  • Se servesc calde cu parmezan razuit.


Niciun comentariu: