- 500 gr faina
- 10 gr drojdie proaspata
- 325 ml apa calda
- 10 gr sare
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita zahar
- sos de rosii / rosii conserva maruntite
- ceapa
- sunca/ salam/bacon
- cascaval
- branza
- masline
- ardei
Mod de preparare:
- Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul in apa calduta si o lasam 5 minute sa inceapa sa actioneze. In vasul de la robotul de bucatarie , sau intr-ul bol incapator punem faina si sarea. Turnam peste apa cu drojdia si apoi uleiul . Framantam cu robotul 7-8 minute, sau cu mana tot la fel. Impartim aluatul in 2 sau 4 bile si le punem pe o plansa pudrata bine cu faina. Presaram faina si peste ele si apoi le acoperim cu o folie alimentara si un prosop si le lasam 30 minute. Daca avem sos de rosii gata facut in casa e perfect, daca nu atunci avem nevoie de o conserva de rosii de 400 ml , 2 lg ulei de masline, un catel de usturoi, sare si piper. Uleiul il punem intr-o tigaie, adaugam usturoiul razuit il lasam un minut, apoi turnam rosiile. Asezonam cu sare si piper. Lasam pana scade zeama lasata de rosii, vreo 10- 15 minute. E important ca sosul sa nu fie apos deoarece atunci aluatul va fi moale.
- Luam o bila de aluat si pe o suprafata pudrata cu faina din belsug intindem aluatul subtire, lasand marginile usor mai groase, eu nu am folosit facalet, l-am intins cu mainile. Presaram un praf de pesmet si unul de faina pe tava pe care coacem pizza, apoi punem aluatul. Il ungem cu sos de rosii apoi punem ce ne place – salam picant, masline iar la final cascavalul . Dam la cuptorul preincalzit la maxim , al meu are 250 gr, timp de 8-9 minute. Servim calda .
- Daca alegem tava mare de cuptor lasam pizza 20 min la foc potrivit (cuptor pe gaz)
- Eu am facut doar o tava si a iesit blatul mai gros si din margini am facut o painica umpluta.
Un comentariu:
o minunatie, incerc maine!
Trimiteți un comentariu