Ingrediente blat:
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 1 plic praf de copt
Mod preparare blat:
- Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, putin cate putin si mixam.
- Adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt amestecand cu o spatula.
- Apoi incorporam usor albusurile batute spuma.
- Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se da la cuptor pt 25-30 min, faceti testul cu scobitoarea.
Ingrediente crema:
- 500g branza de vaci
- 200g unt
- 150g zahar
- 1 esenta de vanilie
Mod de preparare crema:
- Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie.
- Crema se intinde peste blatul racit pe care l-am insiropat cu suc de portocale si se da la frigider.
Ingrediente glazura:
- 800 ml suc de portocale facut in casa sau fanta
- 2 plicuri budinca vanilie
- zahar (daca scrie pe plicul budincii)
Mod de preparare glazura:
- Preparam budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca nu folosim lapte ci suc de portocale.
- Dupa ce s-a ingrosat o lasam la racit apoi o intindem peste crema de branza.
- Se da la frigider si se taie prajitura dupa 3-4 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu