Ingrediente sos:
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 500ml sos de rosii
- sare, piper, zahar
- oregano, busuioc
- cimbru, dafin
- ulei masline
Ingrediente decor:
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- 1 ceapa rosie
Mod de preparare:
- Legumele se spala si se curata. Se taie marunt usturoiul, ceapa galbena, morcovul, ardeiul.
- Se pune o tigaie inalta pe foc cu putin ulei de masline. Adaugam usturoiul, ceapa, morcovul, ardeiul, cand s-au calit adaugam sosul de rosii. Condimentam cu sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, dafin, putin zahar.
- Cat e sosul pe foc pregatim decorul. Spalam bine legumele si lasam in coaja vinetele, dovlecelul si rosiile. Curatam ceapa rosie si o taiel rondele.
- Se taie rondele subtiri legumele.
- Sosul il turnam intr-un vas termorezistent apoi asezam in sir legumele: 1 felie vinete, 1 dovlecel, 1 rosie si una ceapa...si tot asa.
- Se unge cu o pensula legumele.
- Dam la cuptor vasul acoperit timp de 1h la foc mediu. Spre final descoperim vasul si il bagam iar la cuptor pt rumenire.
- Am servit cu garnitura de orez tras in unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu