marți, 17 martie 2015

Ratatouille


Ingrediente sos:

  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare 
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 500ml sos de rosii
  • sare, piper, zahar
  • oregano, busuioc
  • cimbru, dafin
  • ulei masline
Ingrediente decor:


  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
Mod de preparare:

  • Legumele se spala si se curata. Se taie marunt usturoiul, ceapa galbena, morcovul, ardeiul.
  • Se pune o tigaie inalta pe foc cu putin ulei de masline. Adaugam usturoiul, ceapa, morcovul, ardeiul, cand s-au calit adaugam sosul de rosii. Condimentam cu sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, dafin, putin zahar.
  • Cat e sosul pe foc pregatim decorul. Spalam bine legumele si lasam in coaja vinetele, dovlecelul si rosiile. Curatam ceapa rosie si o taiel rondele.
  • Se taie rondele subtiri legumele.
  • Sosul il turnam intr-un vas termorezistent apoi asezam in sir legumele: 1 felie vinete, 1 dovlecel, 1 rosie si una ceapa...si tot asa.
  • Se unge cu o pensula legumele.
  • Dam la cuptor vasul acoperit timp de 1h la foc mediu. Spre final descoperim vasul si il bagam iar la cuptor pt rumenire.
  • Am servit cu garnitura de orez tras in unt.

Niciun comentariu: