Ingrediente:
- 12 foi pentru lasagna (depinde de vasul ce il folositi)
- 700g carne tocata de pui
- 500g ciuperci
- 2 cepe mari
- 4 linguri ulei
- condimente dupa gust: sare, piper, oregano, busuioc
- 500ml sos de rosii
- 600ml smantana pentru gatit sau sos béchamel
- 300g cascaval dat pe razatoare
- 3 catei usturoi (pt cine prefera)
Mod de preparare sos bolognese:
- Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul incins .
- Punem carnea tocata de pui si amestecam bine pana carnea si-a schimbat culoarea.
- Am adaugat apoi si ciupercile curatate si taiate felii subtiri.
- Am condimentat apoi sare si piper, am amestecat din cand in cand, am lasat pe foc pana ciupercile au fost gata.
- Pentru ca ciupercile lasa multa apa, e bine sa scurgeti excesul de lichid inainte de a adauga pasta de rosii.
- Adaugam sosul de rosii,condimentam cu oregano,busuioc, amestecam bine si lasam totul pe foc 35-40 minute, pana avem un sos consistent si foarte bine legat. Potriviti de sare, usturoi maruntit.
- Topiti 50g unt intr-o craticioara, trageti de pe foc, puneti 3 linguri cu varf de faina, amestecati bine bine cu un tel pentru a nu avea cocoloase, apoi puneti din nou pe foc si turnati cca 500ml lapte, amestecand in continuu, la foc mic, pana sosul are consistenta pe care o dorim. Pentru lasagna, eu fac un béchamel mai subtire, ca sa il pot intinde intre foi. (m-am grabit si au fost cocoloase :D ).
Mod de preparare:
- Urmeaza sa cladim lasagna in tava: un strat subtire de smantana (sos béchamel), cat sa acopere fundul tavii, apoi un strat de foi de lasagna si deasupra ½ din cantitatea de sos de carne.
- Urmeaza cateva linguri de smantana si 1/3 din cantitatea de cascaval ras.
- Punem un nou strat de foi de lasagna, le apasam bine, restul de carne, iar smantana si iar o portie de cascaval. Ultimul strat va fi de foi de lasagna, peste care punem restul de smantana pentru gatit si cascavalul ramas.
- Dam la cuptorul incins la 180°C, cel putin 40 min sau pana cascavalul e rumenit si daca intepam lasagna, cutitul trece fara probleme prin toate straturile de foi.
- Lasam sa se raceasca putin, cat se se aseze bine ingredientele inainte de a taia si servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu