luni, 3 noiembrie 2014

Lasagna cu pui si ciuperci


Ingrediente:
  • 12 foi pentru lasagna (depinde de vasul ce il folositi)
  • 700g carne tocata de pui
  •  500g ciuperci
  • 2 cepe mari
  • 4 linguri ulei
  •  condimente dupa gust: sare, piper, oregano, busuioc
  •  500ml sos de rosii 
  • 600ml smantana pentru gatit  sau sos béchamel
  • 300g cascaval dat pe razatoare
  • 3 catei usturoi (pt cine prefera)
Mod de preparare sos bolognese:


  • Taiem ceapa marunt  si o calim in uleiul incins . 
  • Punem carnea tocata de pui  si amestecam bine pana carnea si-a schimbat culoarea. 
  • Am adaugat apoi si ciupercile curatate si taiate felii subtiri.
  • Am condimentat apoi sare si piper, am amestecat din cand in cand, am lasat pe foc pana ciupercile au fost gata.
  • Pentru ca ciupercile lasa multa apa, e bine sa scurgeti excesul de lichid inainte de a adauga pasta de rosii. 
  • Adaugam sosul de rosii,condimentam cu oregano,busuioc, amestecam bine si lasam totul pe foc 35-40 minute, pana avem un sos consistent si foarte bine legat. Potriviti de sare, usturoi maruntit. 
Mod de preparare sos béchamel:

  • Topiti 50g unt intr-o craticioara, trageti de pe foc, puneti 3 linguri cu varf de faina, amestecati bine bine cu un tel pentru a nu avea cocoloase, apoi puneti din nou pe foc si turnati cca 500ml lapte, amestecand in continuu, la foc mic, pana sosul are consistenta pe care o dorim. Pentru lasagna, eu fac un béchamel mai subtire, ca sa il pot intinde intre foi. (m-am grabit si au fost cocoloase :D ).
Mod de preparare:

  • Urmeaza sa cladim lasagna in tava: un strat subtire de smantana (sos béchamel), cat sa acopere fundul tavii, apoi un strat de foi de lasagna si deasupra ½ din cantitatea de sos de carne.
  • Urmeaza cateva linguri de smantana  si 1/3 din cantitatea de cascaval ras.
  •  Punem un nou strat de foi de lasagna, le apasam bine, restul de carne, iar smantana si iar o portie de cascaval. Ultimul strat va fi de foi de lasagna, peste care punem restul de smantana pentru gatit si cascavalul ramas. 
  • Dam la cuptorul incins la 180°C, cel putin 40 min sau pana cascavalul e rumenit si daca intepam lasagna, cutitul trece fara probleme prin toate straturile de foi. 
  • Lasam sa se raceasca putin, cat se se aseze bine ingredientele inainte de a taia si servi.


Niciun comentariu: