- 500 g biscuiti
- 200 g margarina sau unt
- 200 g zahar pudra
- 200 g rahat
- 200 g stafide
- 200 ml lapte
- 200 ml apa
- 2 linguri cacao
- 2 plicuri zahar vanilinat de la Dr. Oetker
- 1 fiola esenta de migdale de la Dr. Oetker (doar daca va place)
- 1 esenta de rom de la Dr. Oetker
- 100 g nuca de cocos
Biscuitii se rup in bucatele. Rahatul se taie in cubulete cu latura de 1 cm.
Se pun la foc apa, laptele, zaharul pudra si se fierb pana se topeste zaharul. Se adauga untul si il lasam sa se topeasca, apoi adaugam cacaua, zaharul vanilinat. Se ia compozitia de pe foc si se adauga esentele. Siropul rezultat se toarna cald peste biscuiti. Se adauga stafidele, rahatul si se omogenizeaza. Compozitia se lasa sa se lege 15 minute acoperita cu folie alimentara.
Apoi se intinde un strat de folie alimentara pe masa de lucru si se presara cu nuca de cocos (pe o zona egala cu circumferinta salamului dorit). Se aseaza compozitia pe zona presarata cu nuca de cocos si apoi se ruleaza cu folia, cat mai strans. Odata format rulou el se poate presa cu mana pentru a lua forma dorita: patrata, triunghiulara, turtita, rasucita, etc. Salamul se tine la frigider minim 2 ore, dupa care se poate servi feliat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu