vineri, 16 noiembrie 2012

Friptura de vita la cuptor cu legume

Ingrediente:

  •  6 bucati de carne de vita
  • 10 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 conserva de rosii taiate cubulete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • sare, piper
  • 5 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 100 g orez
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:
  • Se taie carnea felii de 1 cm grosime si se pune la fragezit intr-un amestec de: vegeta, ulei, sare, piper, usturoi taiat felii. Se lasa la frigider peste noapte.
  • Intr-o tava se pune putin ulei apoi se aseaza feliile de carne. Se introduce tava in cuptorul incins circa 10 minute la cuptor la foc mediu, apoi se intoarce carnea pe partea cealalta si se adauga usturoiul taiat feliute, foile de dafin apoi sosul de rosii si apa. Se da la cuptor 20 minute.

  • Taiem legumele sub ce forma vrem si le rasturnam peste carne amestecandu-le cu aceasta.
  • Se da la cuptor 3o-40 min si din cand in cand mai amestecam legumele si intoarcem bucatiile de carne.
  • Se serveste cu garnitura de orez tras in unt.


Niciun comentariu: