Ingrediente:
- 6 kg rosii
- 3 ardei kapia
- 10 ardei lungi iuti ( vorba vine ca is iuti )
- 3 linguri de sare mare pt muraturi
- 2 linguri de zahar
- oregano, busuioc, cimbru, telina ( uscate, cam 2-3 linguri din fiecare )
- aspirina
Mod de preparare:
- Speli rosiile, le tai in patru, le cureti de cotor si coaja apoi ardeii ii tai felii.
- Le dai prin blender.
- Le pui la fiert, cam 1h sau 1h30min le-am lasat sa fiarba ( a scazut cam de 2 degete ).
- Adaugi ardeii si lasi sa fiarba in continuare inca 30 min.
- Am adaugat sarea si condimentele dupa gust. Apoi am adaugat si zaharul.
- Spalam niste sticle cu apa fierbinte (daca nu aveti sticle din sticla, puteti pune in borcanele ).
- Punem pasta de rosii cu ardei fierbinte in sticle, iar deasupra fiecareia, punem o aspirina pisata. ( daca credeti ca le mai sterilizati cred ca puteti renunta la aspirina,dar mie mi-a fost teama ca nu o sa stea ca are si seminte).
- Agitam bine sticlele pentru a se amesteca si aspirina, apoi le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte. A doua a zi le ducem la loc racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu