marți, 18 septembrie 2012

Bors moldovenesc cu pui si taietei


Ingrediente:

  • carne de pui
  • 200 g taietei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • leustean
  • bors magic
  • sare
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de smantana

Mod de preparare:
  • Legumele se curata, se spala si se taie marunt sau cubulete.
  • Carnea de pui se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se ia cu o paleta spuma apoi se sterg marginile oalei.
  • Adaugam legumele (ceapa, morcovii si telina ) si completam cu apa calda. 
  • Adaugam rosiile taiate marunt si mai lasam 5 min sa fiarba apoi adaugam taieteii.
  • Cand taiteii sunt fierti, se potriveste supa la gust cu sare si se acreste cu bors.
  •  Leusteanul se taie marunt si se adauga in oala.
  • Intr-un bol punem un galbenus si o lingura de smantana, omogenizam, apoi luam cu polonicul supa din oala si adaugam in bol sa subtiem compozitia.
  • Oprim focul apoi adaugam dressingul de smantana si amestecam sa nu se branzeasca.

Niciun comentariu: