Ingrediente:
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 160g unt
- 4 oua
- 8 linguri cacao
- 4 linguri ciocolata rasa/sfaramata
- 280g iaurt natural
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 4 piersici (taiate in jumatate)
- 2-3 linguri zahar si unt pentru uns tava (pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)
Mod de preparare:
- Ungem bine tava cu unt si presaram zahar, apoi asezam jumatatile de caise la o distanta de egala una de cealalta cu partea in care a fost samburele in jos.
- Trecem la aluat: frecam bine untul cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, apoi daugam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt (deja amestecam cu o spatula sau lingura)
- si apoi adaugam iaurtul si ciocolata rasa/sfaramata.
- Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le punem in amestecul de mai sus,
- omogenizand cu o lingura, de jos in sus.
- Turnam compozitia peste piersici si coacem la cuptorul preincalzit pentru cca 35-40 de minute.
- Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce.
- Cand este gata, lasam sa se racoreasca in tava, apoi o rasturnam pe o alta tava cu caisele in sus
- si o taiem patrate in asa fel incat piersicile sa fie plasate in centrul fiecarei negrese.
- Si uite asa avem o brownie aromata, usor acrisoara, minunata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu