luni, 13 iulie 2015

Negresa cu piersici


Ingrediente:
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 160g unt
  • 4 oua
  • 8 linguri cacao
  • 4 linguri ciocolata rasa/sfaramata
  • 280g iaurt natural
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 piersici (taiate in jumatate)
  • 2-3 linguri zahar si unt pentru uns tava (pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)

Mod de preparare:

  • Ungem bine tava cu unt si presaram zahar, apoi asezam jumatatile de caise la o distanta de egala una de cealalta cu partea in care a fost samburele in jos.
  • Trecem la aluat: frecam bine untul cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, apoi daugam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt (deja amestecam cu o spatula sau lingura) 
  • si apoi adaugam iaurtul si ciocolata rasa/sfaramata.
  • Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le punem in amestecul de mai sus, 
  • omogenizand cu o lingura, de jos in sus.
  • Turnam compozitia peste piersici si coacem la cuptorul preincalzit pentru cca 35-40 de minute.
  • Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce.
  • Cand este gata, lasam sa se racoreasca in tava, apoi o rasturnam pe o alta tava cu caisele in sus 
  • si o taiem patrate in asa fel incat piersicile sa fie plasate in centrul fiecarei negrese.
  • Si uite asa avem o brownie aromata, usor acrisoara, minunata!



Reteta preluata de aici: Negresa cu caise


Niciun comentariu: