luni, 16 februarie 2015

Prajitura cu mar


Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 1 cana zahar (cana 250ml)
  • 1 ou 
  • 1 margarina Rama 250g
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde ( aprox 300 g )
  • 1 esenta rom
  • scortisoara
Mod de preparare:

  • merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
  • se adauga scortisoara dupa gust si zahar daca merele sunt acre.
  • optional, se bat 3-4 albuse  cu  3-4 linguri zahar , ce se vor adauga peste mere.
  • merele nu se calesc.

  • margarina,oul si zaharul se amesteca pana se topeste zaharul si devine cremos.
  • impartim compozitia in doua parti.
  • il punem pe masa de lucru si il intindem cu sucitorul.
  • tava nu e nevoie sa o tapetam ca are multa margarina aluatul si nu se va prinde.
  • punem aluatul in tava apoi adaugam marul si apoi aluatul ramas deasupra.
  • o dam la cuptor cca. 1h la foc potrivit pana se rumeneste.
  • o lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar.
  • aluatul e foarte fraged.




Niciun comentariu: