Ingrediente:
- 1 kg mere
- 1 cana zahar (cana 250ml)
- 1 ou
- 1 margarina Rama 250g
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- faina cat cuprinde ( aprox 300 g )
- 1 esenta rom
- scortisoara
Mod de preparare:
- merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
- se adauga scortisoara dupa gust si zahar daca merele sunt acre.
- optional, se bat 3-4 albuse cu 3-4 linguri zahar , ce se vor adauga peste mere.
- merele nu se calesc.
- margarina,oul si zaharul se amesteca pana se topeste zaharul si devine cremos.
- impartim compozitia in doua parti.
- il punem pe masa de lucru si il intindem cu sucitorul.
- tava nu e nevoie sa o tapetam ca are multa margarina aluatul si nu se va prinde.
- punem aluatul in tava apoi adaugam marul si apoi aluatul ramas deasupra.
- o dam la cuptor cca. 1h la foc potrivit pana se rumeneste.
- o lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar.
- aluatul e foarte fraged.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu