luni, 28 mai 2012

Ciorba de salata verde cu afumatura


Ingrediente:

  • 2 capatani de salata
  • 150 g bacon taiat cubulete
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 100 g iaurt
  • 200 ml lapte 
  • 2 linguri de smantana
  • 1 galbenus
  • marar verde tocat marunt
  • sare, vegeta
  • bors sau zeama de lamaie
  • 1 ceapa potrivita ( recomandat e sa folositi  ceapa verde ) toiata marunt
  • 1 lingura de faina
  • 50 g orez
Mod de preparare:
  • Se prajeste putin baconul in ulei incins apoi se scoate pe o farfurie.
  • Se pune la calit ceapa  iar cand este calita adaugam o lingura de faina si mestecam sa nu se prinda.
  • Adaugam salata verde taiata la dimensiunea dorita de dvs si punem capacul si lasam sa se inabuse putin, apoi adaugam baconul, orezul si  apa calduta apoi lasam la fiert.
  • Separat, preparam intr-un bol compozitia de dres formata din: 1 galbenus, iaurtul si smantana, toata amestecate cu telul.
  • Cand vedem ca salata este fiarta adaugam laptele si compozitia mai sus mentionata.
  • Adaugam usturoiul pisat, mararul verde si dregem cu sare, vegeta si bors dupa gustul fiecaruia.

Niciun comentariu: