Ingrediente:
- 500 g biscuiti
- 250 g zahar
- 4 linguri cacao
- 200 ml lapte
- 200 g unt
- un praf de sare
- 1 zahar vanilat
- 100 g nuca
- 100 g migdale sau alune
- coaja de la o lamaie
- 1 esenta de vanilie
- 1 esenta de rom
- 200 g nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
- Nucile si migadalele ( alune ) se pun la cuptor, se lasa 15 minute si apoi se macina. Biscuitii se rup in bucati mai mici si se macina. Se amesteca cu nucile si migdalele.
- Separat, intr-o cratita se pun urmatoarele ingrediente: zaharul, untul, cacaua, laptele fierbinte, vanilia si un praf de sare. Se amesteca cu telul sau mixerul apoi se pun la foc potrivit.
- Se amesteca continuu pana se leaga. Se lasa sa fiarba la foc mic, aproximativ 30 minute. Dupa ce a capatat consistenta unui sirop, se lasa sa se raceasca. Compozitia de ciocolata se toarna peste nuca si biscuitii macinati.
- Se adauga coaja de lamaie, esenta de valinie si cea de rom. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie usor de modelat. Se fac bomboanele si se tavalesc prin nuca de cocos.
- Se lasa la rece si apoi se servesc.
Un comentariu:
Bune trebuie sa mai fie!
Binecuvantari draga mea!
Trimiteți un comentariu