luni, 7 noiembrie 2011

Bomboane cu cocos


Ingrediente:
  • 500 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g nuca
  • 100 g migdale sau alune
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 200 g nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
  • Nucile si migadalele ( alune ) se pun la cuptor, se lasa 15 minute si apoi se macina. Biscuitii se rup in bucati mai mici si se macina. Se amesteca cu nucile si migdalele.
  • Separat, intr-o cratita se pun urmatoarele ingrediente: zaharul, untul, cacaua, laptele fierbinte, vanilia si un praf de sare. Se amesteca cu telul sau mixerul apoi se pun la foc potrivit.
  • Se amesteca continuu pana se leaga. Se lasa sa fiarba la foc mic, aproximativ 30 minute. Dupa ce a capatat consistenta unui sirop, se lasa sa se raceasca. Compozitia de ciocolata se toarna peste nuca si biscuitii macinati.
  • Se adauga coaja de lamaie, esenta de valinie si cea de rom. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie usor de modelat. Se fac bomboanele si se tavalesc prin nuca de cocos.
  • Se lasa la rece si apoi se servesc.

Un comentariu:

elena marin-alexe spunea...

Bune trebuie sa mai fie!
Binecuvantari draga mea!