sâmbătă, 2 iulie 2011

Brioşe cu fructe şi ciocolată


Ingrediente:
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  •  2 gălbenuşuri
  • 4 albuşuri
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 75 g fulgi de ciocolată
  • coaja de la o portocală
  • 2 pere
  • 100 g fructe proaspete sau confiate
Mod de preparare:

  • baţi untul moale cu zahărul, gălbenuşurile şi zahărul vanilat; încorporezi albuşurile bătute spumă tare.
  •  încorporezi în compoziţie fulgii de ciocolată şi coaja de portocală rasă, amestecând uşor; cureţi perele de coajă şi de seminţe si le tai cubuleţe.
  • adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi laptele, amestecând uşor cu o lingură de lemn sau spatulă.
  • ungi cu unt şi tapetezi cu făină formele de brioşe ( sau pui coşuleţe de hârtie ), le umpli 3/4 cu compoziţie, aşezi cubuleţele de pere si fructele.
  • introduci tava la cuptor, la foc potrivit pentru 35 minute.

Un comentariu:

Speranta spunea...

Merita incercata reteta ...
Imi place foarte mult!