Ingrediente:
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 4 albuşuri
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 125 ml lapte
- 75 g fulgi de ciocolată
- coaja de la o portocală
- 2 pere
- 100 g fructe proaspete sau confiate
Mod de preparare:
- baţi untul moale cu zahărul, gălbenuşurile şi zahărul vanilat; încorporezi albuşurile bătute spumă tare.
- încorporezi în compoziţie fulgii de ciocolată şi coaja de portocală rasă, amestecând uşor; cureţi perele de coajă şi de seminţe si le tai cubuleţe.
- adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi laptele, amestecând uşor cu o lingură de lemn sau spatulă.
- ungi cu unt şi tapetezi cu făină formele de brioşe ( sau pui coşuleţe de hârtie ), le umpli 3/4 cu compoziţie, aşezi cubuleţele de pere si fructele.
- introduci tava la cuptor, la foc potrivit pentru 35 minute.
Un comentariu:
Merita incercata reteta ...
Imi place foarte mult!
Trimiteți un comentariu