- 180 gr unt
- 100 gr zahar brun
- 2 linguri pline cu miere
- 1 ou
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 esenta vanilie
- 1 praf sare
- 450 gr faina
- Intr-un vas adaugam untul taiat cuburi si il punem pe baie de abur pentru cateva secunde.
- Adaugam zaharul brun, zaharul vanilat, praful de sare, esenta de vanilie si mierea.
- Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, adaugam oul si mixam cca 1 min.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Amestecam pana obtinem un aluat omogen , se imbraca intr-o folie si se pune la rece pentru 30 min.
- Aluatul se imparte in doua parti, fiecare parte se intinde in foaie de 3 mm (cu ajutorul fainii ) si se decupeaza cu o forma speciala de biscuiti.
- Aluatul este foarte fraged si se intinde cu grija.
- Indepartam surplusul de aluat , luam biscuitii cu o spatula si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Aluatul ramas dupa ce formam biscuitii , il modelam , il intindem si formam biscuiti.
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coc cca 10 min, pana devin usor aurii.
- Biscuitii cu miere se pastreaza in recipiente inchise bine – la loc uscat si racoros.
Reteta preluata de aici: Biscuiti cu miere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu