marți, 26 noiembrie 2013

Varza calita cu afumatura


Ingrediente:
  • 1 varza potrivita
  • 250 g sunca afumata,
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • pasta de rosii
  • 4-5 linguri ulei,
  • boia, sare, piper, cimbru, foi dafin

Mod de preparare:
  • Se curata varza, se spala si se toaca fideluta.
  • Se presara cu sare si se strange bine cu mainile, pentru a se inmuia si a incapea mai bine in oala.
  • Se incinge uleiul si se calesc, ceapa tocata marunt, sunca taiata in bucati potrivite, morcovul ras si ardeiul gras, taiat cuburi mici.
  • Cand legumele sunt putin moi, se adauga varza si se toarna apa fierbinte, cat sa acopere totul si adaugam foile de dafin.
  • Mancarea se lasa sa fiarba la foc mic, timp de aprox, o ora, pana ce apa scade si varza este gatita pe jumatate.
  • Se pune apoi pasta de rosii si dupa gust: sare, piper, cimbru, boia si se mai lasa la foc mic.

Niciun comentariu: