- 1 varza potrivita
- 250 g sunca afumata,
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- pasta de rosii
- 4-5 linguri ulei,
- boia, sare, piper, cimbru, foi dafin
Mod de preparare:
- Se curata varza, se spala si se toaca fideluta.
- Se presara cu sare si se strange bine cu mainile, pentru a se inmuia si a incapea mai bine in oala.
- Se incinge uleiul si se calesc, ceapa tocata marunt, sunca taiata in bucati potrivite, morcovul ras si ardeiul gras, taiat cuburi mici.
- Cand legumele sunt putin moi, se adauga varza si se toarna apa fierbinte, cat sa acopere totul si adaugam foile de dafin.
- Mancarea se lasa sa fiarba la foc mic, timp de aprox, o ora, pana ce apa scade si varza este gatita pe jumatate.
- Se pune apoi pasta de rosii si dupa gust: sare, piper, cimbru, boia si se mai lasa la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu