duminică, 31 ianuarie 2010

Vreau sa iubesc pe fratii mei

Vreau sa iubesc pe fratii mei,
cu tot ca am in piept mai sfant.
Vreau sa doresc tot ceru-n ei,
dar sa-i iubesc asa cum sunt.

Vreau sa iubesc pe fratii mei,
cu care vesnic voi fi sus.
Vazandu-L pe Isus in ei,
sa-L simt in mine pe Isus.

Vreau de-opotriva sa adun,
si rodu-ntreg si spicul frant.
Caci si Isus ma vrea mai bun,
dar ma iubeste-asa cum sunt.

Cand fratii mei au rani ce dor,
sa-mi fie bratul mai sfios,
sa nu apas in rana lor,
caci nu eu vindec, ci Hristos.

Noi prin Isus am fost iertati,
ca sa iertam si noi oricui.
Dar daca nu iubim pe frati,
n-avem in noi iertarea Lui.


~Costache Ioanid~ 

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Ganduri


Omul caută o relaţie autentică cu Dumnezeu dar, pentru că voinţa Sa, atitudinea şi gândurile sale ne sunt necunoscute, noi tremurăm la fiecare pas ca nu cumva să le nesocotim. Această frică dispare doar atunci când trecem de la relaţia cu Dumnezeu la posesia Sa.

Te întrebi ce poate să îţi dea Iisus. De ce trebuie ca cineva să îţi fie folositor ca să-i dai dragostea ta? De ce această căutare constantă după ceea ce este important? Unii oameni l-au urmat pe Iisus când şi-a proorocit propria moarte pe cruce. Maria Magdalena L-a iubit şi I-a spălat picioarele cu lacrimile ei, neavând nici o idee că ar putea obţine de la El iertarea păcatelor şi un loc în rai. Ea L-a iubit doar de dragul iubirii. Fă şi tu la fel!

Avem preţiosul dar de a fi iubiţi fără vreun merit al nostru, aşa cum copilaşii sunt iubiţi de părinţii lor. Nu are importanţă cât de mult suntem în stare să îndeplinim în viaţa creştină. Dumnezeu se uită numai la voinţă.
Nu rişti nimic dacă iubeşti fără ca tu să fii iubit. În felul acesta ne-a iubit pe noi Cristos. 


~Richard Wurmbrand~

joi, 28 ianuarie 2010

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (13)


Dumnezeu vrea sa te binecuvanteze:

Cartea a doua a Cronicilor ne spune de relatia împaratului Asa cu Domnul. La începutul domniei lui, împaratul avea de înfruntat o situatie foarte dificila - etiopienii îsi facusera tabara în jurul poporului sau, adica l-au înconjurat. Imparatul Asa l-a chemat pe Dumnezeu spunand, "Doamne numai Tu poti veni în ajutor celui slab ca si celui tare: vino în ajutorul nostru, Doamne Dumnezeul nostru! Caci pe Tine ne sprijinim, si în Numele Tau am venit împotriva acestei multimi. Doamne, Tu esti Dumnezeul nostru: sa nu iasa biruitor omul împotriva Ta!" (2 Cron. 14:11). Domnul a fost cu Asa si astfel împaratul s-a dus la lupta si a distrus armatele etiopienilor.
Cand Imparatul Asa s-a întors biruitor profetul Azaria l-a întampinat si a spus: "Domnul este cu voi cand sunteti cu El; daca-l cautati, Il veti gasi; iar daca-L parasiti si El va va parasi" (2 Cron. 15:2).
Imparatul Asa a început sa prospere si a devenit foarte puternic. In ultimii ani ai domniei sale a fost din nou amenintat. Insa de data aceasta în loc de a-l cauta pe Domnul în rugaciune, el a cautat ajutor la oameni. Din nou profetul Azaria a venit la el mustrandu-l pentru ca apela la ajutorul oamenilor în loc de al lui Dumnezeu: "Cînd erai slab ai cautat pe Domnul si El te-a ajutat. Acum ca esti puternic, cauti ajutorul oamenilor". Dupa aceea profetul a spus: "Caci Domnul Isi întinde privirile peste tot pamantul, ca sa sprijineasca pe aceia a caror inima este întreaga a Lui" (2 Cron. 16:7-9).
Aici Biblia declara unul din adevarurile elementare ale lui Dumnezeu. El cauta oameni pe care sa-i binecuvanteze. Dumnezeu vrea sa lucreze în viata ta si sa te binecuvanteze. Vrea sa te foloseasca ca si canal al Sau, ca pe un instrument al Lui. Insa asteapta ca tu sa te conformezi cu planul Sau. In clipa în care viata ta armonizeaza cu intentiile lui Dumnezeu, devii un canal prin care puterea si dragostea lui Dumnezeu se poate revarsa într-o lume suferinda.
Dumnezeu cauta oameni ale caror inimi sunt acordate la dorintele Lui. Astfel, ceea mai mare rugaciune este "Faca-se voia Ta" la care nu se mai poate adauga nimic. Insa trebuie ca ea sa însemne mai mult decat spusa cu buzele. Trebuie sa vina din inima. Iar lucrul acesta nu este usor.
Exista atat de multe lucruri pe care le voiesc împlinite si astfel multe din rugaciunile mele reflecta egoism. Astfel multe din cererile mele sunt pentru lucruri care sa-mi aduca mie mangaiere, fericire si o viata usoara. Insa adevaratul scop al rugaciunii este de a vedea lucrarea lui Dumnezeu împlinita în viata mea, iar atunci prin viata mea si în vietile altora.
Eu cred ca Dumnezeu intentioneaza sa va dea multe din lucrurile pentru care va rugati, dar programarea de catre El a momentului este diferita de a dumneavoastra. De multe ori Dumnezeu întarzie raspunsul la rugaciunile dumneavoastra avand un motiv foarte bun. Un motiv pentru care Dumnezeu s-ar putea sa întarzie un raspuns la rugaciunea voastra este ca El doreste sa va dea mai mult decît cereati în momentul respectiv. Un bun exemplu al acestui fapt este Ana. Ea era stearpa de ani de zile. Sotul ei a avut o alta sotie care i-a facut multi copii. Astfel zi de zi Ana era urgisita de nerodnicia ei. Intr-o zi Ana împreuna cu sotul ei s-au dus la cort în timp ce cealalta nevasta împreuna cu copiii, a ramas acasa. In timpul calatoriei lor la Ierusalim barbatul ei a întrebat-o: "Ana de ce esti atat de trista?" La care Ana a raspuns cu, "Da-mi copii". Atunci reprosandu-i el i-a replicat: "Sunt eu Dumnezeu ca sa pot sa-ti dau copii?" "Oare nu pretuiesc eu pentru tine mai mult decat zece fii? Nu esti multumita oare cu mine?" Atunci cand Ana a ajuns la cort agonia inimii ei era atat de mare încat ea nici macar nu putea sa dea glas cererii ei. Ea îsi resimtise atat de profund tristetea încat în Templu n-a facut decat sa se tranteasca pe pamant înaintea Domnului, cu buzele miscandu-i-se însa fara ca glasul sa i se auda. Eli, preotul, tocmai trecea pe acolo si a vazut-o pe Ana prosternata înaintea Domnului. El a crezut ca era beata si a poruncit ca sa fie aruncata afara din Templu. Ana însa a spus, "Nu, domnul meu, nu sînt beata, ci sînt o femeie care sufere în inima ei fiindca este stearpa si care îsi varsa sufletul înaintea Domnului. Il imploram pe Dumnezeu sa-mi dea un fiu si i-am fagaduit ca daca mi-l va da, îi voi dedica Lui toate zilele vietii lui" (1 Sam. 1). Asta este ceea ce Dumnezeu dorea sa auda de la Ana fiindca Dumnezeu avea nevoie de un om. Starea natiunii Israel era atat de degradata încat nu exista în preajma nici un barbat pe care Dumnezeu sa-l foloseasca. Insa înainte ca Dumnezeu sa poata folosi un barbat, El a trebuit sa foloseasca o femeie. Ca prin urmare a lucrat la inima Anei.
Ana se ruga pentru un fiu de multi ani, un fiu pentru propria ei bucurie si placere, un fiu care sa puna capat batjocurilor din partea celelaltei sotii. Ana se rugase, "Doamne, da-mi un fiu. Inlatura de la mine rusinea", dar în final ea a spus: "Doamne, da-mi un fiu si ti-l voi da înapoi Tie, Ti-l voi închina Tie pentru toate zilele vietii lui". Astfel, în cele din urma Ana a venit în armonie cu intentiile lui Dumnezeu.
Preotul i-a spus ei, "Du-te în pace. Domnul ti-a auzit rugaciunea ta. Vei avea un fiu". Ana s-a dus acasa iar Dumnezeu i-a dat un fiu, Samuel. El a devenit un profet, un preot si unul dintre cei mai remarcabili conducatori ai poporului lui Dumnezeu din Vechiul Testament.
Intr-adevar, Dumnezeu a dorit tot timpul sa-i dea Anei un fiu, însa El a întarziat raspunsul la rugaciunea ei pentru ca sa poata lucra în inima ei pana ce ea va fi aliniata la planul Sau.
Nu va lasati descurajati atunci cand Dumnezeu amana raspunsurile la rugaciunile voastre. S-ar putea ca El sa vrea sa va dea cu mult mai mult decat cereati.
Dumnezeu cunoaste momentul potrivit cînd sa raspunda la rugaciunile noastre.
Isus le-a spus uceniciilor Sai sa astepte în Ierusalim pana ce vor primi "fagaduinta Tatalui, 'pe care', le-a zis El, 'ati auzit-o de la Mine. Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfînt'...'veti primi o putere, cînd se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, si-mi veti fi martori în Ierusalim, în toata Iudea, în Samaria si pîna la marginile pamîntului'". Dupa ce Isus a spus aceste lucruri si în timp ce ucenicii Sai stateau împreuna cu El pe Muntele Maslinilor din Betania, El s-a înaltat la cer si un nor la ascuns din ochii lor. Ucenicii s-au întors la Ierusalim si au continuat cu staruinta în rugaciune cu un cuget. Biblia spune ca ei au continuat timp de zece zile sa astepte fagaduinta lui Dumnezeu. Dumnezeu ar fi putut sa verse asupra lor Duhul Sfînt în primele zece minute, însa în conformitate cu intentiile Lui a considerat potrivit ca sa astepte zece zile (Fapte, capitolele 1 si 2).
Atunci, cat de mult trebuie sa insisti în rugaciune? Pana ce primesti un raspuns!

~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~ 

marți, 26 ianuarie 2010

Rut 2009

M-am gandit sa va recomand un film ce adaptat dupa cartea Rut din Biblie. Il gasiti aici

Ciorna rugaciunii


Ma pregatesc
Sa vin'naintea Ta
Si-ntai Iti cer
Sa ma ajuti sa vad
Cum sa ma rog...
Ca nu as vrea
Sa Te jignesc
Ca ispitit sunt
Sa te ispitesc
Si nici nu as dori
Neindraznet
Sa te privesc...


De-aceea fa
Te rog cumva
C-atunci
Cand plec
De dinaintea Ta
Cu ochiu-Ti ne-ntinat
Sa ma privesti zambind!


Dar, uite,
Am ajuns un caraghios!
Ca, pregatindu-ma
Eu sa ma rog
Eu in clipa asta
M-am rugat!


~Florin Lucaci~

luni, 25 ianuarie 2010


Ingadui numai cat putem purta


Doamne Tu-n necazuri, langa noi ramai
Chinurile noastre, Tu le-nduri intai
Ele mai'nainte trec prin mana Ta si nu-ngadui numai cat putem purta.

Nu te teme, crede ne-ncetat prin Isus esti binecuvantat
Fie cat de mare crucea care-o sui
Mergi cu fiecare pas pe urma lui.

Lacrimile noastre numarate sunt;
Tu masori povara duhului infrant;
Tu porti mana care are rana grea si nu-ngadui numai cat putem purta.

Doamne in necazuri, fii cu toti ai Tai
Sa nu mearga singuri pe-a durerii cai
Cantareste crucea, Tu, cu mana Ta, sa ingadui numai cat putem purta.


duminică, 24 ianuarie 2010

Poarta-ti crucea!

  
"Apoi a zis tuturor: Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze." (Luca 9:23) 
 
"Si oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu." (Luca 14:27)
    
Mereu ne plangem ca ne este crucea prea grea...

Nimic din aceasta viata nu este din intamplare !



 

  De multe ori dorim sa ne eliberam de  crucea ce ne este data fiecaruia dintre noi 
 
Dar pentru toate exista un "de ce" si "pentru ce"... 





  

 Dumnezeu nu ne da niciodata ceva ce n-am putea suporta....

vineri, 22 ianuarie 2010

Maxime


Ganduri


Teoria si practica se influenteaza intotdeauna reciproc: din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc, iar din parerile lor se poate spune de mai inainte ce vor face. (Wolfgang Goethe)


Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba. (William Shakespeare)

joi, 21 ianuarie 2010

Mangaiere


Oamenii te vor dezamagi...


Simina - Speranta


 Oamenii te vor dezamagi...
                Oamenii au uitat a iubi...
                              Oamenii te vor dezamagi...
                                             dar nu-i nimic, tu ii poti iubi...


miercuri, 20 ianuarie 2010

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (12)


Potrivirea în timp a lui Dumnezeu:
 Cateodata rugaciunilor noastre se raspunde de îndata ce sunt rostite. Slujitorul Eliezer a fost trimis de Avraam într-o misiune speciala: sa gaseasca o sotie lui Isaac. Cand a ajuns la o anumita fantana, Eliezer a spus, "Fa ca fata careia îi voi zice: 'Pleaca-ti vadra te rog ca sa beau', si care va raspunde: 'Bea, si am sa dau de baut si camilelor tale', sa fie aceea, pe care ai randuit-o Tu pentru robul Tau Isaac". In timp ce slujitorul se ruga înca în inima lui, o tanara a venit la fantana pentru a scoate apa. El i-a spus: "Da-mi, te rog sa beau". De îndata ea a plecat ulciorul cu apa i-a dat sa bea si dupa aceea a spus: "Am sa scot apa si pentru camilele tale". Si astfel ea a scos apa si pentru camile (Gen. 24:1-20).
Acesta este unul dintre acele minunate raspunsuri instantanee la rugaciune, care întotdeauna ne înfioara. Nici nu apuca rugaciunile sa fie rostite ca Dumnezeu le si raspunde. Este de asemenea adevarat si ca ne-am rugat timp de mai multi ani pentru anumite nevoi si au ramas fara raspuns.
De ce unor rugaciuni li se raspunde imediat iar pentru unele, raspunsurile par sa fie întarziate? Pentru unii cand ne rugam, sunt vindecati, iar cand o facem pentru altii, acestia mor. Intîi de toate, aceasta demonstreaza ca nu avem controlul asupra situatiei. Dumnezeu are controlul sau stapaneste situatia si actioneaza dupa planul si voia Sa.
Rugaciunile nu sunt niciodata, dar niciodata intentionate sa schimbe planurile lui Dumnezeu.
Atunci cand credem ca ele îl fac pe Dumnezeu sa se razgandeasca, sa-i modifice planurile Sale sau sa împlineasca voia mea, avem o notiune foarte gresita despre rugaciune. Adevaratul scop al rugaciunii este de a împlini voia lui Dumnezeu, de a deschide usa pentru ca Dumnezeu sa realizeze ceea ce El a intentionat sa faca.
Ca prin urmare suntem adusi la concluzia ca rugaciunea începe în inima lui Dumnezeu. Dumnezeu ma încunostiinteaza cu privire la planul, dorinta si intentia Sa, iar în rugaciune eu nu fac decat sa-i returnez acestea si astfel ciclul este încheiat. Atunci cand ma rog în felul acesta ma aflu în armonie cu voia lui Dumnezeu. De fapt eu sunt cel schimbat de rugaciune.
De multe ori atunci cand ma rog, Dumnezeu îmi vorbeste. El îmi va arata calea si planul Sau care întotdeauna sunt mult mai bune decat ceea ce eu aveam de gand. Prin rugaciune Dumnezeu se ocupa de mine si îmi arata nebunia unor anumite lucruri pentru care insistam si pe care practic le pretindeam de la El. Atunci pot sa-i raspund cu, "Iti multumesc Doamne ca nu mi-ai raspuns în timpul ultimilor cinci ani". In tot acest timp El a stiut ce anume era mai bun pentru mine!
Dumnezeu are un plan pentru acest pamant si El a ales oameni ca instrumente ale Sale pentru a face lucrarea. Unii oameni spun ca Dumnezeu poate lucra numai folosind omul. Asta nu este adevarat. Cel ce a ales omul este Dumnezeu, fiindca El putea sa lucreze cum vroia. El nu este limitat de instrumente umane. Daca noi dam gres, Dumnezeu nu va da gres. Nu trebuie sa punem greutatea responsabilitatii planurilor lui Dumnezeu asupra
nici unui om."Daca nu reusesti sa participi în planurile lui Dumnezeu, atunci ele vor esua si tu vei fi responsabil! Va trebui sa stai înaintea lui Dumnezeu si sa dai socoteala pentru aceea nereusita!" Ei bine, lucrul acesta nu este adevarat pentru ca Dumnezeu îsi va împlini oricum planul.
Alegandu-te pe tine pentru a-si împlini planul Sau, Dumnezeu îti ofera binecuvîntata oportunitate de a cunoaste bucuria de a lucra împreuna cu El. Atunci cand rezultatele încep sa se vada, El te rasplateste ca si cum tu esti cel ce a facut lucrarea! Cand ajungi în ceruri vei fi rasplatit pentru acele realizari chiar daca Dumnezeu este cel ce a facut totul!
Atunci cand supravietuirea rasei evreiesti a fost amenintata de catre o hotarare cruda, Mardoheu i-a spus Esterei ca, "daca vei tacea acum, ajutorul si izbavirea vor veni din alta parte pentru Iudei, si tu si casa tatalui tau veti pieri" (Estera 4:14). In acelasi fel atunci cand esuezi sa faci voia lui Dumnezeu, izbavirea va veni din alta parte. Vei pierde binecuvantarea si rasplata de a fi un lucrator împreuna cu Dumnezeu, însa planul si voia lui Dumnezeu nu vor esua. 


~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

marți, 19 ianuarie 2010

Sfaturi vrednice de luat in seama

Am cautat iubirea


Am cautat iubirea ca pe-o cetate sfanta
ca pe un cer de cantec în lumea de dureri.
Am dat navala-n lume spre tot ce ochiu-ncanta.
Si-am întalnit durerea. Dar cerul nicaieri.

Am cautat iubirea ca patrie voioasa
ca pe-un pamant edenic de pace troienit,
sa spun odata clipei: “Ramai, esti prea frumoasa!”
Si-am strabatut pamantul, dar pace n-am gasit.

Am cautat iubirea ca pe un cer al firii.
Si-am vrut sa-i ies în cale cu ramuri de finic,
sa sorb din cupa lumii nectarul fericirii.
Si-am spart în tandari cupa, caci n-am gasit nimic.

Am cautat zadarnic. Dar într-o primavara,
am întalnit în cale deodata un drumet.
Pe umerii Lui trudnici purta o grea povara,
o sarcina de zdrente si cioburi fara pret.

Trecea pe-o cararuie întampinand batjocuri,
lasand sa-i rupa cainii din haina cate-un fald.
Urca pe colti de stanca. Si-n urma Lui, pe-alocuri,
vedeai pe piatra rece sclipiri de sange cald.

Si totusi în privire avea un cer de taina
cum n-am vazut în lume în ochii nimanui.
Si-am vrut sa-i smulg povara. Dar am cazut cu spaima,
caci mult prea grea era povara Lui.

M-am ridicat degraba si L-am ajuns din urma
sa aflu ce comoara în sarcina a strans.
Dar am simtit ca viata ca de-un prapad se curma,
cand am privit prin zdrente cutremurat de plans.

Caci se vedea-n comoara un clocot ca de cloaca,
un clocotit de drojdii, un spumeg de scursuri.
Tot ce-i murdar si putred în lumea asta-ntreaga
vuia strivind grumazul sarmanei Lui fapturi.

-Dar unde duci straine povara Ta ciudata,
povara de osanda sub care-atat Te-apleci?
am întrebat, drumetul. Si El mi-a spus în soapta:
-Spre apele uitarii, ca s-o arunc pe veci…

-Dar tu, vorbi strainul, urcand încet privirea,
dar tu pe cine cauti înnourat si crunt?
-Eu… am soptit în sila, eu… cautam iubirea…
-Iubirea? … fu raspunsul strainului. Eu sunt…


~Costache Ioanid~

duminică, 17 ianuarie 2010

Ganduri


Dacă i-am mulţumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi, nu am mai avea timp să ne plângem.

Dacă credinţa nu este urmată de fapte, ori credinţa nu-i adevărată, ori nu crezi tu în ea.

Pentru că toţi suntem păcătoşi, trebuie să ne iubim unul pe altul, nu să ne judecăm.

Ajută pe oricine, dă-i oricui vine să ceară de la tine, chiar dacă nu-l poţi ajuta decât cu puţin.

Credinciosul trebuie să lupte până la sânge împotriva tristeţii, pentru că ea ne paralizează viaţa şi puterea în Hristos. Hristos este Domnul bucuriei!
 

Tot ce încetează, n-a fost dragoste. Dragostea nu încetează.

Capacitatea de a rămâne liniştit în braţele lui Dumnezeu este măsura dragostei faţă de Dumnezeu. 

 ~Richard Wurmbrand ~

vineri, 15 ianuarie 2010

E mai usor


E mai usor sa-ndoctrinezi un om
Decat sa-nalti un caracter puternic
Si mult mai simplu sa plantezi un pom
Decat sa-l faci sa fie rodnic.


E mai usor sa fii religios
Decat Celui venit de sus sa-i semeni
Si-i mai usor sa-nalti statui
Decat sa ii slujesti pe semeni.


E mai usor sa crezi ca faptele 
Sunt pret cerut pentru salvare,
Decat sa-ti recunosti pacatele
Si sa alegi sa mergi pe alta cale.


E mai usor sa-i faci pe altii...sa te tina
Sa-i lingusesti si sa parvii,
Decat prin adevar si lupta dreapta
Un om de caracter tu sa devii...


E mai usor cand soarele-i pe cer
Si drumul iti e plin cu flori
Decat cand este frig si este ger...
Iar soarele-i ascuns pe dupa nori.


E mai usor sa moara Altul pentru noi,
Decat pacatul sa-l purtam o vesnicie:
De astazi ne intoarcem regretand'napoi
Atunci o sa ne ia cu El, cand o sa vie!

~Florin Lucaci~

Iubesc...


miercuri, 13 ianuarie 2010

Faca-ti-se dupa credinta ta!


De multe ori cand citesc acest pasaj in Biblie "Du-te, si faca-ti-se dupa credinta ta."(Matei 8:13), cad pe ganduri... totul e asa simplu, cerem de la Domnul si El e asa de bun incat ne lasa pe noi sa ducem la bun sfarsit cererea inaltata. Ma intreb, cata credinta am eu? uneori ma simt coplesita de probleme si situatii ce pentru mine par fara rezolvare dar defapt judec gresit, fac prea multa drama.

„Din pricina putinei voastre credinte”, le-a zis Isus. „Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici acolo”, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta. (Matei 17:20)

Cateodata am impresia ca Il caut pe Dumnezeu doar cand am vreo cauza de adus inaintea Lui si astept cu disperare o rezolvare urgenta. Ajuta-ma Doamne sa nu fie asa! nu ma lasa sa stau departe de Tine!

Din cati vindeca Isus, prea putini se intorceau sa-I multumeasca, oare procedam si noi asa? Cum suntem bine uitam sa ii aducem osanale? Trebuie sa invatam recunostiinta adevarata, sa fim sinceri, curati si simpli! Dumnezeu nu asteapta de la noi rugaciuni pompoase ci cateva cuvinte sincere rostite din adancul sufletul.

Imi pare rau ca nu apreciez cu adevarat ce-i in jurul meu: de la persoanele de langa mine pana la hrana de pe masa, ce n-ar da altii sa fie in locul meu! Dar stiu ca daca ma rog cu credinta, Domnul ma va ierta pentru faptul ca sunt nemultumita, nerecunoscatoare, si imi va schimba inima si gandirea.

"Si credinta este este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. (Evrei 11:1)"

~Passion4God~

marți, 12 ianuarie 2010

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (11)


SCOPUL RUGACIUNII:

Fiecarui crestin i s-a oferit ocazia de a avea oricand si oriunde doreste, audienta la Dumnezeu. Dumnezeu a fost atat de bun fata de noi iar noi ne folosim atat de putin de aceasta bunatate. Sunt convins ca îngerii se mira de noi.
Cata nevoie avem de a ne ruga! Nu de a discuta despre rugaciune. Nu de a tine conferinte despre ea, ci de a practica de fapt privilegiul rugaciunii.
Pavel a spus, "staruiti în rugaciune" (Col.4:2). Cuvantul grecesc pentru "staruiti" indica insistenta si constanta. Astfel, "staruiti cu insistenta în rugaciune". De ce este necesara insistenta în rugaciune? Unii oameni spun ca a te ruga de mai multe ori pentru o nevoie demonstreaza lipsa de credinta din partea dumneavoastra. Totusi în gradina Ghetsimani, Isus s-a rugat de trei ori aceasi rugaciune (Mat.26:39-44). De asemenea vorbind de ghimpele sau din carne, Pavel, apostolul a spus: "De trei ori am rugat pe Domnul sa mi-l ia" (2 Cor. 12:8).
Isus a afirmat insistenta în rugaciune în doua pilde. In prima, El a spus ucenicilor ca, "trebuie sa se roage necurmat si sa nu se lase" (Luca 18:1). Dupa aceea El a ilustrat aceasta cu povestea judecatorului neînduplecat si a vaduvei staruitoare. Vaduva aceasta la vizitat pe judecator în fiecare zi spunînd: "Fa-mi dreptate în cearta cu pîrîsul meu".
Judecatorul chiar daca nu se temea de Dumnezeu sau de oameni a spus, "femeia aceasta ma va înnebuni daca vine aici în fiecare zi!" Astfel a luat hotararea în favoarea ei. Dupa aceea Isus a adaugat, "Nu va face Dumnezeu dreptate alesilor Lui...? Va spun ca le va face dreptate în curand" (Luca 18:2-8).
La început am avut dificultati cu faptul ca Isus a folosit un judecator nedrept ca o comparatie cu dreptul nostru Dumnezeu. Insa pilda demonstreaza de fapt, un vast contrast. Daca un judecator nedrept poate fi convins sa ia o hotarare ca urmare a insistentei unei femei, cu cît mai mult cinstitul si bunul nostru Dumnezeu va face o
judecata grabnica si dreapta pentru aceia care-l cheama pe El. Cealalta pilda despre insistenta în rugaciune îl priveste pe un om care a auzit în miezul noaptii o bataie la usa lui. A deschis usa si si-a invitat înauntru pe prietenii sai care venisera sa ramana peste noapte. Dorind sa-i hraneasca înainte de a le face paturile, omul acesta s-a uitat în camara si a descoperit ca nu avea suficienta paine. Astfel s-a dus la un vecin si a batut la usa spunand, "Prietene, împrumuta-mi trei pîini, caci am niste musafiri". Vecinul a raspuns, "deja sunt în pat împreuna cu nevasta si copiii mei. Revino maine". Insa omul a continuat sa bata si era hotarat sa nu se opreasca pana ce nu obtinea ceea ce dorea. Datorita persistentei acestui om, vecinul s-a ridicat din pat în cele din urma si i-a dat niste paine (Luca 11:5-10).
Asadar, Biblia afirma insistenta sau staruinta în rugaciune. Dar înseamna oare aceasta ca rugaciunile noastre îl conving pe Dumnezeu sa faca lucrurile dupa cum noi vrem? Este oare Dumnezeu arbitrar si sovaitor sa ne raspunda cererilor noastre, iar noi îl convingem sa o faca prin a fi insistenti si suparatori? Nu cred ca asa stau lucrurile. Eu sunt convins ca rugaciunile nu schimba si nu pot sa schimbe intentiile lui Dumnezeu, chiar de ar fi sa va rugati fierbinte, sa cereti cu lacrimi si chiar de ar fi sa va rugati pentru mai multe zile. Dumnezeu este mult prea iubitor pentru a ceda doar fiindca plangi si insisti dupa ceva care El stie ca îti este daunator si ca te va distruge în cele din urma.
Rugaciunea nu schimba planul lui Dumnezeu însa rugaciunea schimba actiunea lui Dumnezeu. Isus a spus ca "Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta mai înainte ca sa-I cereti voi" (Mat. 6:8).Rugaciunile voastre nu-l informeaza pe Dumnezeu despre situatia în care va aflati. El cunoaste toate nevoile voastre mai înainte ca macar voi sa-l rugati. Insa rugaciunile voastre deschid usa si-i îngaduie lui Dumnezeu sa faca acele lucruri pe care dorea sa le faca, dar nu încalcand propria voastra vointa libera. Dumnezeu stie ca într-un an voi avea nevoie de un anumit lucru fiindca El cunoaste mai dinainte toate nevoile mele precise. In schimb, eu nu-mi cunosc nevoile mele din luna care urmeaza.
Daca Dumnezeu mi-ar fi dat astazi ceea ce as fi avut nevoie într-un an, atunci s-ar putea ca sa nu folosesc lucrul acela asa cum El ar fi intentionat sa-l folosesc. Asadar atunci cand eu descopar nevoile pe care le am îl rog pe Dumnezeu cu, "Ajuta-ma si îngrijeste-te acum de aceasta nevoie". In cele din urma mi-am dat si eu seama de problema, dar Dumnezeu era tot timpul constient de ea. De aceea, atunci cand îi cer ajutorul, El poate acum sa mi-l ofere fiindca îl voi folosi asa cum El doreste sa fie folosit.

~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

luni, 11 ianuarie 2010


Nevoie de iubire


In ochi si pe buze fantinile-s goale...
Vin pruncii sa soarba din noi fericire,
Vin florile vietii cu jar in petale,
O, cata nevoie avem de iubire!

De dragostea painii cresc campului plete
Si tihna din zori ne aduce-nnoire,
Cerboaicele totusi mai tipa de sete,
O, cata nevoie avem de iubire!

Tu, Doamne, ce-nchipui belsug pentru trup,
O paine mai sfanta ne da din marire,
Si nu le lasa pe cerboaice la lup,
Nevoie mai multa avem de iubire...

Lozinci pentru pace, lozinci pentru viata,
Atatea lozinci pentru buna-nvoire,
Dar cate-s in inimi si scrise pe fata
Lozinci pentru mult-cautata iubire...

Vin florile vietii cu jar in petale,
Vin pruncii sa soarba din noi fericire,
In ochi si pe buze fantinile-s goale,
O, cata nevoie avem de iubire!...


~Benoni Catana~

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Il vad pe El


Nu te teme


Prezent si viitor


"Scrie dar lucrurile, pe care le-ai vazut, lucrurile care sunt si cele care au sa fie dupa ele." (Apocalipsa 1:19)

Pe terasa unui hotel din munti stateau mai multe familii la o petrecere. O indianca trecu prin apropriere si a fost intrebata daca le poate spune ceva din carti. "Da, pot", spuse indianca. "Numaidecat imi aduc cartea.. Cu exactitate va voi spune viitorul din carte." Dupa ce aduse cartea, le spuse: "Mai intai va voi spune cine sunteti." Si incepu sa citeasca: "...Nu este niciun om neprihanit, niciunul macar. Nu este niciunul care sa aiba pricepere. Nu este niciunul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu..." (Romani 3:10)
"Dupa cum vedeti, starea de acum a domniilor voastre este trista. In ce priveste viitorul exista doua posibilitati: 'Fiul Omului va trimite pe ingerii Sai, si ei vor smulge din Imparatia Lui toate lucrurile, care sunt pricina de pacatuire si pe cei ce savarsesc faradelegea si-i vor arunca in cuptorul aprins; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor. Atunci cei neprihaniti vor straluci ca soarele in Imparatia Tatalui lor...' (Matei 13:41-43).
Aceasta carte va spune si cum sa scapati de pedeapsa: 'Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.' "
Nimeni nu a indraznit sa o intrerupa pe femeie, care, cu un salut scurt, s-a indepartat de cei de pe terasa.

~Samanta Buna~