vineri, 25 septembrie 2015

Pastrav pe sare la gratar

Ingrediente:

  • 500 gr pastrav proaspat, eviscerat
  • 1 lamaie
  • 2 felii unt
  • cimbru
  • sare, piper
  • sare grunjoasa neiodata, in functie de marimea gratarului
Mod de preparare:
  • Se spala bine si se asezoneaza pe exterior cu sare si piper iar pe interior cu sare, piper, cimbru, felii de unt si felii de lamaie. Se plaseaza apoi pe gratarul acoperit de un strat gros de sare grunjoasa.
  • Se lasa la foc domol, pe fiecare parte, pana se patrund si prind o crusta rumena.
  • Se scot pe o farfurie si cu un cutit dam crusta de sare de pe pastravi.
  • Ce mi-a placut e ca nu s-a facut fum in bucatarie.
  • I-am servit cu cartofi natur si sos de usturoi cu smantana.

Niciun comentariu: