Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 2 cani faina
- 1 borcan mic de dulceata
- 1 lingurita bicarbonat stins in otet
- 1 mana de stafide
- 1 cana de lapte (caldut)
- 1/2 cana ulei
- 2 linguri cacao
- 1 vanilie
- 2 linguri finetti (optional)
- o mana de miez de nuca (100g cred)
- un varf de sare
Folosim aceeasi cana ca unitate de masura.
Mod de preparare:
- Ouale se amesteca cu zaharul si sarea; le-am amestecat cu telul pentru ca devine compozitia mai aerata.
- Adaugam pe rand urmatoarele ingrediente: laptele, uleiul, bicarbonatul, cacao, gemul, faina, finetti, stafidele si nuca.
- Se ia o tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.
- Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor 30 min la foc potrivit.
- Inainte de a stinge focul se verifica daca prajitura este coapta complet (pare mai umeda dar cand se raceste e ok), o verificati cu scobitoarea.
- Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu