sâmbătă, 20 aprilie 2013

Ciorba de cartofi cu polonezi

Ingrediente:

  •  250 g polonezi
  • 1 ceapa mare
  • 2  pastarnaci
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel
  • 5-6 cartofi
  • 1 ou (galbenus)
  • 1 cutie de smantana
  • bors, sare, vegeta, piper
  • leustean, patrunjel
Mod de preparare:
  • Speli si cureti legumele si le tai dupa preferinta.
  • Pui legulemele la calit 5 min apoi torni apa calduta si lasi sa fiarba.
  • Cureti polonezii de pielita si ii tai dupa preferinta.
  • Cand legumele s-au fiert, adaugi polonezii si condimentezi cu sare, vegeta, piper.
  • Toci patrunjelul si leusteanul marunt si le adaugi in oala, adaugi bors si lasi la fiert 10-15 min.
  • Iei oala de pe foc.
  • Separat intr-un bol amesteci un galbenus de ou cu smantana, apoi adaugi 1-2 polonice de ciorba, amesteci bine apoi ii dai drumul in oala.
  • Mai poti pune verdeata deasupra, acoperi cu capac  pentru a se combina aromele.



Niciun comentariu: