- 300 g zahăr pudră
- 400 g lapte praf
- 400 g unt cât mai gras (president de preferință)
- 5 pliculețe de zahăr vanilat
- 3 foi de napolitane sfărămițate
- 200 g migdale sau alune
- circa 150 g nucă de cocos - pentru ornat
- Frecăm untul împrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul.
- Adăugăm laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt. Compoziția o dăm la frigider preț de 15-20 de minute.
- Din compoziția răcită luăm cam cât o nucă, aplatizăm, punem pe mijloc o midgală/alună, rotunjim iar apoi tăvălim prin nuca de cocos. Trebuie să iasă ca o bombonică. Repetăm acțiunea până terminăm toată compoziția.
- Le dam la rece inainte sa le servim.
Reteta preluata de pe Bucataras
Un comentariu:
LA MULŢI ANI, îmbrăcaţi în ploi de bucurii, îţi urez din Vrancea!
Mulţumesc pentru prietenie, Octavia, draga mea!
Trimiteți un comentariu