Ingrediente:
- 200 g margarina rama (cub) sau unt
- 3 galbenusuri
- 180 gr zahar pudra
- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 5 ml otet
- un praf sare
- faina cat cuprinde
- o lingurita de esenta de portocale Dr. Oetker
- Decor: ciocolata, fulgi nuca de cocos
- Margarina se omogenizeaza cu zaharul pana devine spuma.
- Adaugam galbenusurile, sarea, bicarbonatul de sodiu stins in otet si amestecam bine.
- Se adauga faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit ca si consistenta.
- Se pune aluatul la rece pentru 30 min.
- Cu ajutorul fainii si un sucitor intindem aluatul si cu ajutorul unei forme formam fursecurile.
- Se ia fiecare forma de aluat cu grija si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pt 10-15 min la foc potrivit.
- Cand sunt gata, adica aurii pe margine se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Dupa racire se glazureaza cu ciocolata si se presara fulgi nuca de cocos.
- De preferinta, se depoziteaza intr-o cutie de metal sau un castron cu capac ermetic, vor ramane fragede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu