miercuri, 22 august 2012

Sos de rosii pentru spaghete, pizza

Ingrediente: 
  • 5 kg rosii ( eu va zic cu aproximatie cat am facut, ca nu le-am cantarit )
  •  3 linguri de sare mare pt muraturi
  • 2 linguri de zahar
  • oregano, busuioc, cimbru, telina ( uscate, cam 2-3 linguri din fiecare )
  • aspirina

Mod de preparare:
  • Speli rosiile, le tai in patru, le cureti de cotor si coaja.
  • Le dai prin blender.
  • Le pui la fiert, cam 1h sau 1h30min le-am lasat sa fiarba ( a scazut cam de 2 degete ).
  • Am adaugat sarea si condimentele dupa gust.Apoi am adaugat si zaharul.
  • Spalam niste sticle cu apa fierbinte (daca nu aveti sticle din sticla, puteti pune in borcanele ).
  • Punem pasta de rosii fierbinte in sticle, iar deasupra fiecareia, punem o aspirina pisata. ( daca credeti ca le mai sterilizati cred ca puteti renunta la aspirina,dar mie mi-a fost teama ca nu o sa stea ca are si seminte).
  • Agitam bine sticlele pentru a se amesteca si aspirina, apoi le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte. A doua a zi le ducem la loc racoros.






Niciun comentariu: