- 3 foi napolitana
- 250 g zahar
- 400 g biscuiti simpli
- 500 ml apa
- 250 g zahar
- 5 linguri apa
- 200 g unt
- 100 g nuca de cocos
- 250 g lapte praf
Mod de preparare:
- Biscuitii i-am maruntit in blender. Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se innegreasca. Am stins cu 500 ml apa si am lasat pe foc pana s-a facut sirop. Am luat vasul de pe foc si am adaugat biscuitii sfaramati, amestecand bine pana la omogenizare.
- Cu crema formata am „uns” cele 3 foi de napolitana (pe partea cu patratele mici).
- Intr-un alt vas am pus 250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut sirop, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca. Am pus si nuca de cocos, am mai lasat cateva minute pe foc, apoi am oprit focul si am adaugat laptele praf, amestecand bine pana la omogenizare.
- Am intins crema fierbinte peste amestecul de bicuite, apoi am rulat foarte strans, pe lung, cele 3 foi, apoi le-am invelit intr-o folie si le-am dat la rece.
Crema biscuite
Crema cocos
Sfaturi:
- Ar merge la crema de cocos si putina coaja de lamaie...sa fie dulce-acrisor.
- Cremele se intind cand sunt fierbinti ca asa se va inmuia napolitana, dar sa o intindeti rapid ca se intareste crema si apoi e greu de netezit.
- Pentru a avea o rulada mai groasa, se pot face doar din 2 foi de napolitana, respectand aceleasi cantitati la creme.
- Se tine la frigider minim o zi ca sa se intareasca crema si sa se poata taia mai bine rulada.
- Totusi e prea dulce...data viitoare cand fac rulada mai reduc zaharul.
M-am inspirat de aici: Bucataras
2 comentarii:
Foarte gustoasa rulada ta!
Ce de bunatati..
Trimiteți un comentariu