Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci champignon
- 200 g sunca
- 100 g unt
- 100 g cascaval
- 2 ardei kappia sau gras
- o legatura de patrunjel
- 200 g orez
- vegeta, sare, piper
- 5 morcovi
- o ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii sau suc de rosii
- 100 ml - 200 ml smantana pt gatit
Mod de preparare:
- Speli ciupercile, le cureti de pielite, le scoti coditele apoi le clatesti bine .
- Realizezi un pat de legume pe care vor fi puse pălăriile şi acest pat îl realizezi din jumatate de ceapa tocata marunt, 1 ardei rosu tocat marunt si o parte din morcovi ( fierti si apoi taiati felii subtiri ), acestea fiind calite mai intai. Pui ulei in tava apoi legumele si dupa ce ai asezat ciuperile adaugi apa.
- Umplutura se va face din: coditele de la ciuperci rase pe razatoarea mica, 2 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, jumatate de ceapa tocata marunt, 1 ardei rosu tocat marunt, o legatura de patrunjel, 100 g cascaval ras pe razatoarea mare, 200 g sunca tocata marunt, rosiile tocate marunt. Intai calesti ceapa, ardeiul si cozile ciupercilor, sunca apoi adaugi casvalul ras.
- Dupa ce le-ai asezat in tava adaugi pe ciuperci putin cascaval ras.
- Se introduce tava la cuptor se lasa 30-40 min pana se vor inmuia ciupercile, cascavalul se va topi si se va rumeni putin.
- Fierbi orezul iar separat topesti untul si adaugi orezul scurs de apa.
- Adaugi sare, vegeta dupa gust.
- Se serveste cald.
- Legumele din tava cu ciuperci le pui intr-o tigaie alaturi de ce morcovii ramasi, adaugi sosul alb format din smantana de gatit si o lingura de faina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu