Ingrediente
Blat
- 100 gr unt (sau margarina) la temperatura camerei
- 300 gr zahar
- 1 ou
- 1 pliculet praf de copt
- 2-3 linguri miere de albine
- 400 gr faina
- 300 ml lapte
Glazura
- 20 gr unt
- 250 gr zahar
- 50 gr cacao
- 10 linguri lapte
- 1-2 esente de rom
- 300 gr fulgi de cocos pt decor
Mod de preparare:
- Pentru blat: frecam untul cu zahar pana devine spumos. Adaugam oul si dupa ce e incorporat adaugam praful de copt si mierea. Adaugam apoi jumatate din faina si jumatate din lapte si cand e omogenizat complet adaugam restul de faina si lapte si iar omogenizam.
- Punem aluatul de mai sus intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptor la 180 C pentru cca 30 minute. Verificati cu o scobitoare sa fie facut blatul, cand scobitoarea iese curata e ok.
- Cat se coace blatul facem glazura: amestecam intr-o oala mica toate ingredientele pentru glazura pana cacaoa e dizolvata complet. Punem oala pe foc si fierbem la foc mediu, amestecand continuu, cam 1 minut dupa ce continutul incepe sa faca spuma deasupra. Luam glazura de pe foc si o lasam sa se raceasca complet.
- Cand blatul e facut il rasturnam din tava pe masa de lucru si il lasam la racit. Apoi il taiem cuburi.
- Cocosul il punem intr-un bol, dar nu tot o data ci in transe, cand terminati o transa adaugati alta.
- Trecem cuburile prin glazura, le scoatem cu o furculita si le tinem sus un pic sa se scurga excesul de glazura de pe ele, apoi le aruncam in cocos si le tavalim pana sunt complet acoperite. Asezam cuburile tavalite pe o hartie de copt, la distanta unele de altele. Le lasam 2-3 ore la temp. camerei, pana glazura se usca, apoi le punem intr-o cutie inchisa si le pastram la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu