sâmbătă, 6 iulie 2013

Dulceata si sirop de visine


Ingrediete:
  • 10 kg visine
  • 7 kg zahar
  • aspirina
Mod de preparare:
  • Se spala si se scot samburii de la visine.
  • Eu am dat visinele prin blender.
  • Se pun intr-o cratita sau oala mai mare sa fiarba la foc potrivit.
  • se adauga treptat zaharul.
  • Spuma de deasupra se ia cu o paleta.
  • Le-am fiert cam 4h si nu scadea sucul...m-am gandit sa iau cu polonicul si sa strecor sucul si sa fac sirop.
  • Siropul se mai fierbe putin separat.
  • Borcanele se spala bine, se pun in cuptor la sterilizat.
  • Dulceata si siropul se pun in borcane/sticle fierbinti.
  • Am adaugat aspirina pisata in fiecare sticla/borcan.
  • Le punem intr-o cutie sau cos acoperita sa stea la caldura pana a doua zi, apoi le ducem la beci.



Un comentariu:

Cata spunea...

Draga mea, stii cat de periculoasa este aspirina? Trebuie luata rar ... si in doze foarte mici.