Ingrediete:
- 10 kg visine
- 7 kg zahar
- aspirina
Mod de preparare:
- Se spala si se scot samburii de la visine.
- Eu am dat visinele prin blender.
- Se pun intr-o cratita sau oala mai mare sa fiarba la foc potrivit.
- se adauga treptat zaharul.
- Spuma de deasupra se ia cu o paleta.
- Le-am fiert cam 4h si nu scadea sucul...m-am gandit sa iau cu polonicul si sa strecor sucul si sa fac sirop.
- Siropul se mai fierbe putin separat.
- Borcanele se spala bine, se pun in cuptor la sterilizat.
- Dulceata si siropul se pun in borcane/sticle fierbinti.
- Am adaugat aspirina pisata in fiecare sticla/borcan.
- Le punem intr-o cutie sau cos acoperita sa stea la caldura pana a doua zi, apoi le ducem la beci.
Un comentariu:
Draga mea, stii cat de periculoasa este aspirina? Trebuie luata rar ... si in doze foarte mici.
Trimiteți un comentariu