Ingrediente:
- 250 g faina
- 120 g unt
- 50 ml lapte
- 2 oua
- 500 g spanac
- 100 g sunca
- 150 g bacon
- 1 praz
- 1 legatura ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 100 g cascaval
- 50 ml ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
Din 250 g faina, 100 g unt, 50 ml lapte si un varf de cutit sare, framantati un aluat tare si puneti-l la frigider pentru 15 minute.
Curatati legumele, spalati-le si taiati-le marunt. Caliti in ulei ceapa, prazul, usturoiul si baconul, toate taiate marunt. Adaugati spanacul tocat si mai caliti inca 5 minute.
Intindeti aluatul intr-o tava rotunda, perforati-l cu o furculita si peste el puneti amestecul cu spanac.
Bateti ouale, adaugati cascavalul ras si sunca taiata fasii.. Turnati amestecul peste spanac, nivelati-l si puneti tava in cuptorul incins.
Coaceti tarta 40 minute in cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste bine deasupra.
4 comentarii:
Arata delicuos. Dar ma intreb: Cum reusesti, gatind in stilul asta si sa nu pui ceva kg bune? :)
Si daca ai stii cu ce pofta mananc...se mai depune dar incerc sa controlez situatia :P
Arata minunat...ma tenteaza reteta ta !Felicitari ,draga mea meriti din plin!
Multumesc, Speranta!
In primavara am facut ultima data tarta, de atunci e poza, tot am zis ca o pun pe blog si uite ca a venit si vremea ei.
E foarte delicioasa!
Trimiteți un comentariu