vineri, 11 iunie 2010

Radacina amaraciunii (I)

Una dintre scamatoriile inselatoare ale lui Satan este de aceea de a semana semintele sale in pamantul inimilor noastre ranite. Eu cred ca profita de momentele in care suntem vulnerabili pentru a se furisa inauntru. Ne incurajeaza sa ne amintim durerea, sa o pastram si sa nu renuntam la ea. Minte, promitandu-ne ca, daca vom pastra durerea si-i vom permite sa ramana permanent in inima noastra, ne va proteja de agresiuni viitoare. El ne incurajeaza sa nu ne eliberam mania la sfarsitul zilei, ci sa ne folosim de aceasta forta a maniei pentru a-i continua influenta in vietile noastre. Din nou, si aceasta este o minciuna.
Inimile zdrobite sunt asemenea pamantului zdrobit, arat...amandoua sunt bune pentru semanarea semintelor. Dumnezeu tanjeste ca noi sa ascultam sfatul Lui, sa ne apropriem de El in durerea noastra si sa-I permitem Duhului Sfant sa semene semintele mangaierii din Cuvantul Lui peste ranile inimilor noastre. S-ar putea ca aceste seminte sa creasca greu, dar ele vindeca si aduc viata. Imediat ce sunt semanate, te vei simti slab si vulnerabil, dar aceste seminte cresc in taina, vindecandu-ne dinspre interior inspre exterior.
Si Satan doreste sa semene seminte. El cauta asemenea unui leu flamand care adulmeca mirosul unei rani deschise. El ne vrajeste sa adormim cu mania in san si seamana neghina amaraciunii in timp ce noi avem un somn agitat. Ne trezim cu pulsatia razbunarii in vine.
Luati seama bine ca nimeni sa nu se abata de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva sa dea lastari vreo radacina de amaraciune, sa va aduca tulburare, si multi sa fie intinati de ea. 
(Evrei 12:15)

~ Manie-te, dar nu strica totul! de Lisa Bevere~

Niciun comentariu: